Lillian Holden blir ny sjefredaktør i avisa.
Lillian Holden blir ny sjefredaktør i avisa.

Lillian Holden (32) blir ny redaktør i Hallingdølen: – Et tøft valg av styret

– Da den muligheten her plutselig dukka opp, så kunne jeg ikke la være å søke, sier hun til Medier24. Hun blir avisas første kvinnelige redaktør - og den første redaktøren på mange år som ikke er født i Hallingdalen.

Publisert

Lillian Holden (32) rykker opp og blir redaktør i Hallingdølen, etter at det i vår ble klart at Embrik Luksengard gir seg som redaktør, skriver avisa selv.

Holden kom til Hallingdølen fra VG Sporten for om lag et år siden – og forteller at hun gleder seg til å ta over redaktørjobben, selv om hun også er litt spent. 

– Da den muligheten her plutselig dukka opp, så kunne jeg ikke la være å søke. Jeg har nok alltid hatt lyst på en sånn type jobb. Jeg starta i lokalavis da jeg begynte å skrive, og har alltid synes det virka spennende å ha litt mer påvirkning på avisa og innholdet i avisa - og ikke bare skrive, sier hun til Medier24.

Hun skryter av Hallingdølen – og forteller at planen nå er å øke tempoet og trykket digitalt. Der tror hun at hun har en fordel av å ha VG-bakgrunn. 

– Jeg har nok lært en del ting i VG, som kan overføres til Hallingdølen, sier hun. 

Hun er ikke født i Hallingdalen, men utenfor Røros – og blir i tillegg avisas første kvinnelige redaktør.

– Det synes jeg styret skal ha honnør for. Det er et tøft valg av styret å gå for en ikke-innfødt halling og relativt ung kvinne, sier hun.

Styreleder Kjell Vidar Bergo sier til Hallingdølen at han mener ansettelsen markerer et tidsskille for avisa.

– Ansettelsen av Lillian Holden markerer et tidsskille for avisa. Det er svært mange år siden det har blitt ansatt en redaktør som ikke er fra Hallingdal, og det er første gang en kvinne har denne jobben, sier styreleder i Hallingdølen, Kjell Vidar Bergo til avisa.

Powered by Labrador CMS