Lars Vegstein er ny nyhetssjef i Klassekampen.
Lars Vegstein er ny nyhetssjef i Klassekampen.

Lars Vegstein (34) ansatt som nyhets­sjef i Klasse­kampen

Vegstein erstatter Mimir Kristjansson i lederjobben: – Jeg har ingen planer om å sitte i Dagsnytt 18 to ganger i uka, ler 34-åringen.

Publisert

I slutten av januar ble det klart at Mimir Kristjánsson slutter i Klassekampen for å bli ordførerkandidat for Rødt i Stavanger.

Siden den gang har avisa leita etter en erstatter og nå er det klart at det blir 34-åringen Lars Vegstein.

Det bekrefter sjefredaktør Mari Skurdal overfor M24.

– Jeg tror det blir helt knall å bli nyhetssjef i ei avis jeg har skikkelig tro på. Det er helt fantastisk å være featurejournalist, men det er noe spesielt med å være en del av den daglige nyhetsrytmen – som er noe av det fineste man kan gjøre når man jobber i en avis, sier han.

Vegstein har jobbet i Klassekampen i ni år og har bekledd stillinger som politisk reporter, journalist ved innenriksredaksjonen – og nå i feature.

34-åringen har en mastergrad i historie og tok før det en bachelor i internasjonale studier ved Blindern. I studietiden jobbet han for E24 og har ellers levert en quiz-spalte fast i Aftenposten siden 2005.

– Hvordan blir det å hoppe etter Mimir Kristjánsson?

– Det går ikke an å erstatte Mimir og jeg har ingen planer om å sitte i Dagsnytt 18 to ganger i uka, for det er heller ikke noe mål for meg, men vi deler engasjementet for avisprosjektet Klassekampen og jeg har store sko å fylle, smiler han.

Vegstein blir én av to nyhetssjefer og skal jobbe side om side med Simen Tallaksen, som han beskriver som «ekstremt profesjonell og nærmest et forbilde».

34-åringen begynner i den nye jobben i løpet av juni.

Powered by Labrador CMS