Tove Bjørgaas
Tove Bjørgaas

Tove Bjørgaas (48) vender tilbake som NRKs USA-korrespondent

– Jeg brenner virkelig for USA der jeg har tilbrakt mange år av livet, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

Tove Bjørgaas (48) blir NRKs nye USA-korrespondent fra og med nyttår neste år, melder NRK.

Hun tar dermed fatt på sin tredje runde som korrespondent i landet, etter å ha jobbet der i periodene 2006-2010 og 2014-2018.

– Jeg brenner virkelig for USA der jeg har tilbrakt mange år av livet. De siste årene har vært svært dramatiske for amerikanerne. Jeg gleder meg til å fortelle fra dette landet slik det utvikler seg etter pandemien og etter Trump. Sammen med min gode kollega Lars Os blir det kjempegøy å ta NRKs USA dekning videre, sier Bjørgaas.

Bjørgaas vil dekke USA for NRK sammen med Lars Os.

De to nåværende korrespondentene - Veronica Westhrin og Anders Magnus - avslutter sine korrespondentperioder seinere i år.

Hun har vært tilknyttet NRKs utenriksredaksjon siden 2003.

Bjøgaas har mastergrad i internasjonal økonomi og amerikansk utenrikspolitikk fra Johns Hopkins University og er journalistutdanning fra daværende Høgskolen i Oslo.

NRKs fungerende fagredaktør, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, er glad for at Bjørgaas vender tilbake til USA.

– Tove Bjørgaas er en av våre mest erfarne utenriksjournalister. Hun har tett og nær kunnskap til USA som hun har opparbeidet gjennom flere tiår. Hun har gjennom valgkampen og valget i fjor vist at hun kan formidle en komplisert politisk situasjon på en god og tilgjengelig måte, sier han.

Powered by Labrador CMS