Tove Bjørgaas

Tove Bjørgaas (48) vender tilbake som NRKs USA-korrespondent

– Jeg brenner virkelig for USA der jeg har tilbrakt mange år av livet, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tove Bjørgaas (48) blir NRKs nye USA-korrespondent fra og med nyttår neste år, melder NRK.

Hun tar dermed fatt på sin tredje runde som korrespondent i landet, etter å ha jobbet der i periodene 2006-2010 og 2014-2018.

– Jeg brenner virkelig for USA der jeg har tilbrakt mange år av livet. De siste årene har vært svært dramatiske for amerikanerne. Jeg gleder meg til å fortelle fra dette landet slik det utvikler seg etter pandemien og etter Trump. Sammen med min gode kollega Lars Os blir det kjempegøy å ta NRKs USA dekning videre, sier Bjørgaas.

Bjørgaas vil dekke USA for NRK sammen med Lars Os.

De to nåværende korrespondentene - Veronica Westhrin og Anders Magnus - avslutter sine korrespondentperioder seinere i år.

Hun har vært tilknyttet NRKs utenriksredaksjon siden 2003.

Bjøgaas har mastergrad i internasjonal økonomi og amerikansk utenrikspolitikk fra Johns Hopkins University og er journalistutdanning fra daværende Høgskolen i Oslo.

NRKs fungerende fagredaktør, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, er glad for at Bjørgaas vender tilbake til USA.

– Tove Bjørgaas er en av våre mest erfarne utenriksjournalister. Hun har tett og nær kunnskap til USA som hun har opparbeidet gjennom flere tiår. Hun har gjennom valgkampen og valget i fjor vist at hun kan formidle en komplisert politisk situasjon på en god og tilgjengelig måte, sier han.

Powered by Labrador CMS