Espen Andersen og Britt Sofie Hestvik

Espen Andersen og Britt Sofie HestvikEspen Andersen (44) forlater NRK. Blir ny utviklings­redaktør i Kommunal Rapport

- Espen er virkelig et funn for oss.

Publisert

Den prisbelønte journalisten og utvikleren Espen Andersen (44) begynner i ny jobb i september, opplyser Kommunal Rapport i en melding.

Andersen har jobbet for NRK Brennpunkt og NRKs digital undersøkende desk i 12 år, og i tillegg holdt mange foredrag om datastøttet journalistikk.

- I Kommunal Rapport er det et høykompetent nivå som jeg gleder meg til å bli en del av, sier Andersen.

Som utviklingsredaktør skal han ikke bare lede utviklingsprosjekter, men også hjelpe andre i redaksjonen som vil lære mer. Har får også ansvar for nye inntektsstrømmer.

 

Ansvarlig redaktør Britt Sofie Hestvik i Kommunal Rapport opplyser i meldinga at de har funnet riktig kandidat til jobben.

- Espen er virkelig et funn for oss, ikke bare er han faglig meget sterk som journalist og utvikler, men han har også et stort engasjement for offentlighet og åpenhet, sier Hestvik.

Andersen har fartstid som medlem av Pressens offentlighetsutvalg, har lang fartstid fra NRK og har også jobbet i Budstikka. 44-åringen har skrevet boken «Datastøttet journalistikk» og Andersen er sist kjent for NRK Brennpunkt-prosjektet Legekoden, som vant Dataskup-prisen 2018.

Powered by Labrador CMS