Knut Magnus Berge, her fra da han var utenriksredaktør i NRK.
Knut Magnus Berge, her fra da han var utenriksredaktør i NRK.

Han blir redaktør i Nyhetsdivisjonen i NRK

Knut Magnus Berge får det overordnede ansvar for NRKs nyhetsprogrammer på radio og TV, som Nyhetsmorgen og Dagsrevyen.

Publisert

NRKs tidligere utenrikssjef Knut Magnus Berge får dermed det overordnede ansvar for Norges største nyhetsprogrammer på radio og TV, som Nyhetsmorgen og Dagsrevyen, skriver NRK i en melding. 

– NRKs nyhets- og aktualitetsflater er avgjørende arenaer for norsk samfunnsdebatt og demokrati. Vi forvalter en stolt arv, som skal videreutvikles. Jeg gleder meg, sier Berge til NRK. 

Han tar over jobben etter Kyrre Nakkim, som tidligere i vinter tok et steg ned og ble nyhetssjef i NRK. 

Han har, i tillegg til å ha vært utenrikssjef, det siste halve året jobbet som reporter i NRKs redaksjon for økonomi og politikk. Han har også vært NRKs korrespondent i Berlin.

Nyhetsdirektør Helje Solberg er fornøyd med ansettelsen. 

– Knut Magnus Berge er en redaktør med store ambisjoner for NRKs nyhetsprogrammer og nyhetsjournalistikk på de ulike flatene. Han er journalistisk sterk og har god samfunnsforståelse. Med Knut Magnus får vi en tydelig, klok, inspirerende og engasjert redaktør. Han får ansvar for å utvikle både innhold og organisasjon i Programlinja. Jeg ser frem til å jobbe enda tettere sammen med Knut Magnus Berge, sier Helje Solberg i meldingen.

Som redaktør i avdelingen for nyhetsprogrammer får Berge ansvaret for rundt 60 medarbeidere. Nyhetsdivisjonen i NRK har tre avdelinger: Direkte, Fag og Program, opplyser NRK.

Powered by Labrador CMS