Maria Dyrhol Sandvik er ansatt som ny politisk journalist i Klassekampen
Maria Dyrhol Sandvik er ansatt som ny politisk journalist i Klassekampen

Maria Dyrhol Sandvik er ansatt som ny politisk journalist i Klassekampen: – Det er veldig kjekt

– Klassekampen er et prosjekt jeg har veldig tro på og har lyst til å være en del av. Jeg gleder meg til å gjøre en innsats i denne rollen, sier hun.

Publisert

Maria Dyrhol Sandvik er ansatt som ny politisk journalist i Klassekampen, hvor hun har jobbet i ulike roller de siste to årene. Nå kommer hun fra jobben som redaksjonssekretær i feature-avdelingen. 

– Det er veldig kjekt. Jeg er glad for å ha fått jobben, og gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver i avisa, sier hun til Medier24. 

Det er enda ikke klart akkurat når hun begynner i stillingen, men sannsynligvis i løpet av noen uker. 

Likestilling og ideologi

Hun sier at det er for tidlig å si noe om konkrete politikkområder hun ønsker å jobbe med, men at både likestillingsspørsmål og ideologiutvikling er områder som interesserer henne. 

– Jeg skal jobbe med politikk, men det er for tidlig å si noe om konkrete områder. Personlig er jeg interessert i både likestilling og den ideologiske utviklingen i partiene, og hvilken vei de velger å gå framover. Der er det en spennende utvikling hos alle partiene - fra Rødt til Frp, sier hun. 

Hun forteller at den overordnede ambisjonen for Klassekampens politikk-dekning er å vise fram hvordan politisk makt fordeles og forvaltes. 

– Ambisjonen vår er alltid å leserne våre innsikt i hvordan den politiske makten i Norge forvaltes. 

Klassekampen trakk henne til Oslo

Før hun kom til Klassekampen jobbet hun i Bergens Tidende, som både debatt-journalist og kommentator. Da hun flyttet over fjellene for to år siden, var det muligheten til å få være en del av prosjektet Klassekampen som trakk henne mot Oslo. 

– Klassekampen er et prosjekt jeg har veldig tro på og har lyst til å være en del av. Jeg gleder meg til å gjøre en innsats i denne rollen, sier hun. 

Stillingen hun nå har ble ledig etter at politisk journalist Jens Kihl valgte å gå andre veien - og ble kommentator i nettopp Bergens Tidende. Nå gleder Sandvik seg til å jobbe i tospann med Kjetil Magne Sørenes. 

– En ting som jeg ser fram til i den jobben, og som gjør at jeg følte meg trygg på at jeg kunne ta den jobben, er at jeg får jobbe i tospann med Kjetil Magne Sørenes og at vi samtidig har en veldig stødig redaksjons- og nyhetsledelse, sier hun.

Powered by Labrador CMS