Karine Østtveit slutter i Dagbladet.
Karine Østtveit slutter i Dagbladet.

Magasinredaktør Karine Østtveit slutter i Dagbladet

Forlater Dagbladet for jobb i forsikringsbransjen. – Nå gleder jeg meg til å heie på Dagbladet fra utsiden, sier hun.

Publisert

Redaktør for Dagbladet Pluss og Dagbladet Magasinet, Karine Østtveit, slutter i Dagbladet. Det bekrefter hun selv til Medier24. 

Hun begynner i ny jobb som Chief Digital Officer i Codan Forsikring. Kampanje omtalte saken først.

– Det er veldig, veldig rart og det har vært en ordentlig tankeprosess. Dagbladet har vært en stor del av livet mitt og det føres litt som å flytte hjemmefra, sier hun til Medier24. 

– Digital transformasjon

Hun har jobbet i mediebransjen i 17 år og er nå klar for nye utfordringer i forsikringsbransjen. Hun har hatt jobben som magasinredaktør de siste fire årene, og hadde før det tittelen utgavesjef for Dagbladet Magasinet. Hun begynte i Dagbladet i 2011, men nå er det slutt. 

– Jeg fikk en mulighet til noe som er noe helt annet, til å lære masse og til å jobbe tett med teknologi. Jeg kan lage gode helgemagasin, gode aviser og gode saker til Dagbladet Pluss, men jeg har innsett at det som er kjernekompetansen min handler om digital vekst og digital transformasjon – og mediebransjen har kommet langt sammenliknet med andre bransjer. Det blir spennende å kunne følge den utviklingen i en annen bransje. 

– Gleder meg til å heie fra utsiden

Nå ser hun fram til å bli en «vanlig leser» av Dagbladet Magasinet og Dagbladet Pluss. 

– Det blir gøy å være en leser, som leser det fordi det er bra saker, heller enn en leser som leser for å gi tilbakemeldinger eller passe på etikken, som man gjør som redaktør. Jeg gleder meg til å sette meg ned og kose meg med magasinet i helgene. 

Dagbladet Pluss har hatt en kraftig vekst i digitale abonnenter de siste årene og Østtveit forteller at det har vært en sann fest å få være med på den utviklingen som har vært.

Østtveit har vært opptatt av at vekst og framgang skal feires skikkelig – og har jevnlig sørget for gullballonger, popcorn og konfettikanoner i Dagbladets lokaler på Hasle. 

– Det har vært fantastisk å få være med på det. Jeg har hatt åtte år i Dagbladet – og er så glad for de fine folka jeg har fått jobb med, mulighetene og jeg er stolt av merkevaren vår og alt vi har fått til sammen. Sånn sett blir det rart å ikke ha de prosjektene lenger, men de kommer til å gå videre og vokse – også uten meg, sier hun og legger til: 

– Det er stappfullt av dyktige mennesker her, både blant journalistene og ledergruppa. Nå gleder jeg meg til å heie på Dagbladet fra utsiden, sier hun.

Powered by Labrador CMS