Jan Roger Østby blir ny redaktør i NRKs samiske divisjon.
Jan Roger Østby blir ny redaktør i NRKs samiske divisjon.

Jan Roger Østby blir ny nyhets­redaktør i NRK Sapmi

Forlater jobben som kommunikasjonsdirektør i Sametinget.

Publisert

Østby har tidligere vært redaktør og journalist i NRK Sápmi, og kommer nå tilbake etter 10 år. Han kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Sametinget.

– NRK Sápmi er en av de viktigste institusjonene som er med på å styrke samisk språk, kultur samfunnsliv og det samiske demokratiet. Jeg vil være med å utvikle NRK Sápmi videre. Det er spesielt spennende i et medielandskap som er i endring, sier Jan Roger Østby i en melding.

– Jeg ønsker å sette samisk dagsorden, skape gode debatter og gi den beste oversikten over hva som skjer i det samiske samfunnet. Og vi skal løfte frem samiske saker til et nasjonalt publikum.

Direktør i NRK Sápmi, Mona Solbakk, sier Østby har gode lederegenskaper, er en faglig sterk nyhetsjournalist og kjenner det samiske samfunnet godt.

– Jeg er veldig glad for å få Østby i lederteamet og er trygg på at vi i NRK Sápmi får en drivende dyktig nyhetsredaktør som vil utvikle redaksjonen videre. Han har god forståelse for NRK Sápmis og NRKs oppdrag og rolle. Jan Roger er kjent for sitt sterke engasjerment og evne til å mobilisere organisasjonen, sier Solbakk.

Jan Roger Østby begynner i stillingen 1. mars.

Powered by Labrador CMS