Jan-Erik Steine (49) er ny programleder i NRK Finnmark

(ALTA): Kom fra læreryrket til programlederjobben.

Publisert

– Jeg har egentlig alltid hatt en våt drøm om å jobbe i NRK. Det er en stor institusjon som jobber fram store og tunge saker, sier Jan-Erik Steine (49) til Medier24.

Han startet i jobben som programleder for NRK Finnmark den 1. august i år. Han utgjør et trekløver av programledere ved distriktskontoret, sammen med Anniken Pedersen og Alf-Harald Martinsen. Steine tok over etter Kenneth Strømsvåg som gikk til programlederjobben i NRK Vestfold. 

– Jeg har blitt godt tatt imot av NRK. Det er kunnskapsrike og dyktige mennesker, med evnen til å se gode saker og å få dem fram. Jeg har hatt et veldig positivt inntrykk, sier han. 

Før Steine kom til NRK, jobbet han i noen år som lærer ved Alta videregående skole. Før den tid har han vært 15 år i Mediehuset Altaposten, hvor han har jobbet både med TV og radio. Han har utdanning innen samfunnsfag, historie, norsk og pedagogikk fra Universitet i Tromsø. 

På spørsmål om yrkesskiftet tilbake til journalistikk har infritt, svarer Steine:

– Absolutt. Men det er klart at jeg følte meg litt som en jagerpilot første gangen jeg var i studio. Det er mange spaker, og mye å komme inn i med det samme. Men jeg syns jeg har fått grei kontroll på teknikken, selv om det har vært bratt læringskurve. 

Powered by Labrador CMS