Martin Lægland blir politisk reporter i VG.
Martin Lægland blir politisk reporter i VG.

iTromsøs politiske redaktør blir reporter i VG: – Vi har virkelig latt oss imponere

Martin Lægland flytter til Oslo for å bli politisk reporter i VG og roses sterkt av nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

Publisert

27 år gamle Martin Lægland er ansatt som politisk reporter i VG.

Dermed forlater han iTromsø der han har jobbet siden 2016. Som 23-åring ble han politisk redaktør i avisen. 

- Vi har fulgt journalistikken Martin har levert for iTromsø over tid, og har virkelig latt oss imponere. Derfor er vi strålende fornøyd med at han nå blir en del av VG-laget, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i en pressemelding. 

Når Lægland nå flytter til Oslo får han en nøkkelrolle i å sørge for at VG vinner nyhetskampen i valgåret 2021, heter det i meldingen.

Samtidig sier Håndlykken: 

- Martin er ung og talentfull, samtidig som han er reflektert, uredd og rutinert. Vi er derfor overbevist om at han vil bidra sterkt til VG skal være nyhetsledende og hardtslående i politiske journalistikken også videre, sier Håndlykken.

 Også iTromsøs konstituerte redaktør Trond Haakensen skryter av Lægland.

- Martin har etter min mening utviklet seg til å bli en av landets aller dyktigste politiske lokaljournalister i løpet av sine år i iTromsø. Så selvfølgelig skulle vi gjerne sett at han ble værende hos oss enda lenger, sier han.

Og legger til:

–Likevel har jeg full forståelse for valget hans om å takke ja til en politisk reporterstilling i VG, med en tettere dekning av rikspolitikken, ikke minst nå med et kommende valgår. Jeg ønsker Martin masse lykke til i VG.

Powered by Labrador CMS