21 år gamle Vilde Bratland Erikstad skal nå overta som programleder i dokumentarserien Innafor.
21 år gamle Vilde Bratland Erikstad skal nå overta som programleder i dokumentarserien Innafor.

300 søkere ville bli ny programleder for «Innafor». Vilde Bratland Erikstad (21) fra Lødingen fikk jobben

- Har ennå ikke gått opp for meg, sier den unge journalisten.

Publisert

Den undersøkende dokumentarserien «Innafor» har fått mye oppmerksomhet det siste året - ved å berøre temaer som underlivskirurgi, sex-salg, pedofili og doping. Men da programleder Emma Clare Gabrielsen ga seg etter to sesonger, måtte NRK ut på jakt igjen. 

Og nå er arvtakeren funnet: Blant 300 søkere til jobben, har Vilde Bratland Erikstad (21) blitt valgt ut som den beste kandidaten. Det melder NRK.no.

Hun har studert medier og kommunikasjon på Hadsel videregående skole, hatt praksis på Lindmo - og jobber nå som multimediejournalist i NRK Nordland. 

– Jeg gleder meg veldig til å starte og til å få muligheten til å gå ordentlig inn i temaer som interesserer meg, sier Erikstad.

– Jeg levde i et vakuum etter intervjurunden. Det har egentlig ikke gått helt opp for meg at jeg har fått jobben, sier hun videre til NRK. 

Prosjektleder i NRK Innafor, Tove Austad, er svært fornøyd:

– Hun har en tilstedeværelse i skjermen som er veldig god. Vi har tro på at hun kan tilføre oss noe helt nytt. Hun er tøff og uredd tross sin unge alder. Et uvanlig talent, rett og slett, sier Austad.

  • LES MER om Erikstad på NRK.no/nordland, hvor du også kan se noen av prosjektene hun har laget tidligere!
Powered by Labrador CMS