Ina Ynnesdal er ansatt som ny værpresentatør på TV 2. Hun overtar for Maiken Fosen når hun går ut i fødselspermisjon på nyåret.
Ina Ynnesdal er ansatt som ny værpresentatør på TV 2. Hun overtar for Maiken Fosen når hun går ut i fødselspermisjon på nyåret.

Ina Ynnesdal (33) gjør come­back som vær­presentatør på TV 2

Overtar for Maiken Fosen når hun går ut i fødselspermisjon på nyåret

Publisert

- Jeg gleder meg til å komme tilbake. Jeg har jo vært presentatør på TV 2 været før, for ti år siden. Det skal bli veldig kjekt å komme tilbake til formidling av været, sier Ina Ynnesdal i en melding.

Hun er utdannet meteorolog og jobber til daglig i StormGeo i Bergen.

Hun startet i StormGeo som meteorologassistent i 2006, og da studerte hun meteorologi. I 2007 og 2008 jobbet hun og en periode som værpresentatør på TV 2. 

Nå har hun startet på opplæring i værstudio og skal etter planen på skjermen på nyåret, når Maiken Fosen går ut i fødselspermisjon.

- Å få Ina med på laget er fantastisk. Det er alltid betryggende å få en varslingsmeteorolog med i teamet, da har vi en som ivaretar meteorologfaget. Vi kjenner Ina godt og har hatt et veldig bra samarbeid, så vi gleder oss veldig til hun kommer til oss, sier Eli Kari Værsjef i TV 2 i meldingen.

I TV 2s værteam er det i dag fem værpresentatører. Tre i Bergen og to i Oslo. Etter vikariatet vil Ynnesdal inngå i værpresentatør-gruppen til TV 2. 

- I første omgang skal Ina være vikar for Maiken Fosen som skal ut i fødselspermisjon, men rosinen i pølsen er at vi får beholde Ina i teamet når Maiken er tilbake igjen, sier Eli Kari Gjengedal i meldinga.

Ina Ynnesdal (33) er fra Bergen. Hun er utdannet metrolog ved Universitetet i Bergen med master i geofysikk - meteorologi. Hun skrev masteroppgave om nedbør i Bergen.

Powered by Labrador CMS