Fra høyre: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, daværende statssekretær Reynir Johannesson og statssekretær Paul Chaffey under fremleggelse av stortingsmeldingen Digital agenda for Norge, om IKT- og ekom-politikken, i april 2016.
Fra høyre: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, daværende statssekretær Reynir Johannesson og statssekretær Paul Chaffey under fremleggelse av stortingsmeldingen Digital agenda for Norge, om IKT- og ekom-politikken, i april 2016.

Solvik-Olsens statssekretær til PR-jobb for mobilselskap: Reynir Jóhannesson blir kommunikasjonsdirektør i ice.net

Reynir Jóhannesson går fra samferdselspolitikk til bransjen han selv nylig var med å regulere.

Publisert

Nylig avgått statssekretær i Samferdselsdepartementet, Reynir Jóhannesson, går til ice.net i en nyopprettet stilling som kommunikasjonsdirektør.

I ice.net vil Jóhannesson få ansvar for samfunnskontakt samt selskapets ekstern- og internkommunikasjon, heter det i en melding.

– Reynir har imponert mange i norsk telekomnæring de siste fire årene. Han har sittet med ansvaret for telepolitikken og vist stort engasjement for mobil- og bredbåndsbransjen.

- Vi snudde oss derfor raskt rundt da det i slutten av oktober ble kjent at han ønsket å tre ut av politikken, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.net.    

Jóhannesson (32) har de siste fire årene vært en del av politisk ledelse i Samferdselsdepartementet, først som politisk rådgiver og deretter som statssekretær i perioden juni 2015 til november 2017.

Tidligere statssekretær Reynir Jóhannesson.
Tidligere statssekretær Reynir Jóhannesson.

Før dette var Jóhannesson rådgiver i digitale medier for Frps stortingsgruppe fra 2010 til 2013. Han har tidligere sittet i bystyret i Sandefjord. Av utdanning har Jóhannesson en bachelor i statsvitenskap fra Háskóli Íslands.

– Ice.net har hatt kraftig vekst de siste årene, takket være mobilkunder som ønsker en transparent leverandør uten avtaler med skjulte avgifter og masse liten skrift. Vi skal nå inn i en ny vekstfase og har behov for å profesjonalisere kommunikasjonsarbeidet vårt ytterligere. Her vil Reynir spille en viktig rolle, og ikke minst tilføre oss kompetanse vi ikke har i dag, sier Helgaker. 

Ifølge selskapet selv er Ice.net nå Norges tredje største og raskest voksende aktør innen mobiltelefonitjenester for privat- og bedriftskunder, med en markedsandel på 5,1 prosent.  

– Fra rollen min som statssekretær har jeg sett hvordan mobilteknologi kan bidra til å forenkle folks hverdag og utvikle nye tjenester for næringslivet. Ice.net har de siste to årene utfordret de to etablerte aktørene og skapt økt konkurranse i mobilmarkedet, til glede for privatpersoner og bedrifter.

- Fra et konkurransemessig ståsted er det utvilsomt heldig med tre uavhengige nett, men også fra et samfunnssikkerhets- og beredskapsperspektiv blir dette stadig viktigere. Jeg gleder meg derfor til å bli en del av laget som skal løfte ice.net til nye høyder, sier Reynir Jóhannesson i pressemeldingen. 

Jóhannessons tiltredelsesdato hos ice.net vil besluttes etter at karantenenemda har foretatt sine vurderinger knyttet til eventuell karanteneperiode og eventuelle saksforbud, heter det.

Powered by Labrador CMS