Silje Solstad har vært fast ansatt i Nordlys de siste fem årene, og går nå over i en helt ny rolle.
Silje Solstad har vært fast ansatt i Nordlys de siste fem årene, og går nå over i en helt ny rolle.

Silje Solstad (33) blir ny politisk kommentator i Nordlys

– Jeg måtte bare gripe denne sjansen da den dukket opp, sier Solstad til Medier24.

Publisert

Silje Solstad (33) er ansatt som ny politisk kommentator i Nordlys. 

Solstad kommer fra jobben som reporter hos avisens økonomiside Nord24.no, og hun har tidligere også vært mediesjef og utviklingsredaktør i Nordlys.

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk beskjeden. Jeg går inn i denne jobben med ydmykhet, og det er en stor ære. Det er ikke mange som har adgang til denne plattformen, sier Solstad til Medier24.

– Noe av det viktigste i demokratiet

Kommentator-rollen blir ny for 33-åringen, selv om hun har erfaring med meningsstoff fra tidligere.

– Jeg var med å starte nordnorskdebatt.no i 2013. Ideen da var å få flere folk inn på debattarenaen, og det har vi lyktes veldig godt med. Jeg har også skrevet en del eget stoff, men har aldri hatt anledning til å jobbe fulltid med dette. Jeg måtte bare gripe denne sjansen da den dukket opp, sier Solstad.

Og legger til:

– Dette er en stor mulighet til å være med i noe av det viktigste i demokratiet, nemlig debatt og ytringer. 

– Jeg er ung og kvinne, og er dermed en litt annerledes profil for Nordlys. Jeg tror jeg har et litt annet utsyn enn mine kollegaer. Det blir en spennende utfordring, sier Solstad.

Nitteberg: – Vil løfte oss til nye høyder

Sjefredaktør i Nordlys, Helge Nitteberg, er raus med rosen om sin nye kommentator.

– Jeg har troen på at hun vil løfte oss til nye høyder i kommentarjournalistikken. Hun er en kvinne i 30-årene som bor i Tromsø og kjenner byen godt. Det er en styrke i den jobben hun nå skal inn i. hun vil gi oss mange nye perspektiver som vi ikke har i dag, sier Nitteberg til Medier24.

– Vi er veldig glad for at vi har funnet den beste kandidaten i egne rekker. For konkurransen var sterk, og det var mange godt kvalifiserte søkere også utenfra, sier Nitteberg. 

Nordlys-redaktør Helge Nitteberg fryder seg over at de fant den nye kommentatoren i egne rekker.
Nordlys-redaktør Helge Nitteberg fryder seg over at de fant den nye kommentatoren i egne rekker.

Solstad går inn og fyller den ledige kommentatorstolen som har stått tom i Nordlys siden Oddvar Nygård gikk av med pensjon i fjor. Nå blir hun en del av avisens kommentatorgruppe som ledes av politisk redaktør Skjalg Fjellheim, og som fra før av består av kommentator Tone Angell Jensen og debattredigerer Guttorm Pedersen. 

– Dette er et signal om vi mener alvor med debatt- og meningsjournalistikken vår, som vi har satset tungt på siden 2013. Nå styrker vi laget ytterligere, sier Nitteberg.

Og understreker:

– Vi ønsker både å skape et godt ordskifte lokalt, men også være en stemme i nasjonale debatter.

Powered by Labrador CMS