Håvard Nyhus har tidligere jobbet i Natt og Dag, Bergens Tidende og jobber nå i Vårt Land.
Håvard Nyhus har tidligere jobbet i Natt og Dag, Bergens Tidende og jobber nå i Vårt Land.

Kommentator Håvard Nyhus forlater Vårt Land – begynner i NRK

Blir vaktsjef på distriktskontoret i Sogn og Fjordane. – NRK er fortsatt ørnen i den norske mediefaunaen, sier Nyhus til Medier24. 

Publisert

Håvard Nyhus forlater Vårt Land, hvor han for tiden har rollen som debattutvikler og kommentator. Han blir nå vaktsjef i NRK Sogn og Fjordane.

Nyhus forteller at han gleder seg til å ta fatt på nye oppgaver i NRK Sogn og Fjordane til høsten. Selv om han jobber i Vårt Land er han bosatt i Førde, og ser fram til å komme nærmere familien, som fikk sitt siste tilskudd for bare to måneder siden. 

– Dette er noe jeg gjør med stort vemod og etter å ha tenkt meg grundig om. Etter en helhetsvurdering har jeg funnet ut at tilgangen til de ressursene som ligger hos allmennkringkasteren kombinert med mindre reising var et veldig bra tilbud - så da slo jeg til, sier Nyhus til Medier24. 

Nå utgjør han også halvparten av Vårt Lands dynamiske podkastduo, i podkasten «Nyhus og Dokka». Nyhus begynner i NRK Sogn og Fjordane i løpet av høsten. 

– Stort vemod

Nyhus forlater Vårt Land med stort vemod, og takker redaksjonen og ledelsen for en fin tid i avisa. 

– Jeg kommer til å savne Vårt Land, og gjør dette med stort vemod. Jeg vil spesielt takke for den tilliten Vårt Land har gitt med, hvor jeg har stått helt fri til å kommentere ut fra eget forgodtbefinnende, med full frihet og tillit, sier Nyhus og legger til: 

– Men man må slå til når det kommer så gode muligheter. Jeg gleder meg veldig og gyver løs på dette med stor lyst og iver. Jeg har vært innom NRK-systemet tidligere, og allmennkringkasteren har for meg fortsatt en helt spesiell glans og aura. Det er jo ørnen i den norske mediefaunaen. 

Nyhus understreker at han forlater Vårt Land med gode følelser, og vil kategorisk avkrefte at hans avgang har noe med endringene i Vårt Land den siste tiden. 

– Dette er en helhetsvurdering. Jeg har tre små barn. Reisingen har ikke rukket å bli en påkjenning enda, men det er greit å komme den i forkjøpet, sier han og understreker at det trolig blir mer henting på SFO i tiden framover. 

 

– Variert erfaring

Distriktsredaktør i NRK Sogn og Fjordane, Terje Gilleshammer sier til Medier24 at han gleder seg til å få Nyhus med på laget – og at han tror han kommer til å bli et viktig tilskudd til redaksjonen. 

– Håvard Nyhus har allsidig erfaring fra Vårt Land, Bergens Tidende og har i tillegg jobbet i NRK på Tyholt tidligere. Han er en erfaren journalist, som også har jobbet som redaksjonssjef og redaktør i Natt og Dag. Den varierte erfaringen gjør at vi tror han vil bli et godt tilskudd til oss i NRK Sogn og Fjordane, sier Gilleshammer til Medier24. 

Det har tidligere stormet rundt Nyhus, blant annet måtte han forlate jobben som frilanskommentator i Bergens Tidende på dagen, etter at BT fant det presseetisk problematisk at han også gjorde content marketing-oppdrag på siden. 

Han har også innrømmet plagiat i en Dagbladet-artikkel fra 2009. Da kalte han det hele en «kilde til forlegenhet» og noe han har lært mye av. 

– For meg er ikke disse hendelsene definerende for mitt journalistiske virke, sier han til Medier24 og understreker at han fortsatt står ved uttalelsen om at plagiat-saken er en kilde til forlegenhet. 

Gilleshammer forteller at dette er noe de har diskutert i forkant av ansettelsen av Nyhus. 

– Det var en vond sak for Håvard og en sak som var oppe under intervjuet. Det er noe han ser på med litt flauhet, men noe jeg tror han har lært mye av. Feil skjer, feil kan man gjøre – det viktigste er at man lærer, og det tror jeg absolutt at Håvard har gjort, sier Gilleshammer til Medier24. 

Powered by Labrador CMS