NRK rekrutterer fra DN: Marianne Johansen (38) blir redaksjonssjef for Økopol. Får med seg Håvard Grønli (42) som reportasjeleder

Redaksjonen som har ansvaret for stoffområdene økonomi og politikk i NRK får ny ledelse.

Publisert

Marianne Johansen (38) er ansatte som redaksjonssjef for økonomi og politikk i NRK og Håvard Grønli (42) går inn i en nyopprettet funksjon som reportasjeleder i samme redaksjon, opplyser NRK i en melding.

Grønlis nye stilling skal være delt 50/50 mellom reportasjeledelse og innholdsproduksjon, og vil foreløpig gjelde for en periode på seks måneder, skriver de.

Johansen kommer fra stillingen som leder for samfunnsavdelingen i Dagens Næringsliv, og hun har tidligere jobbet som nyhetsleder og journalist på samfunnsavdelingen i VG.

Før det var hun ansvarlig redaktør i Universitas. Som journalist og leder har Marianne jobbet med de store politiske sakene de siste årene, og hun har også jobbet i krysningspunktet næringsliv, økonomi og politikk.

Med Marianne og Håvard vil vi få en faglig sterk ledelse av de viktige stoffområdene økonomi og politikk, skriver NRK.

Sammen med de dyktige reporterne på avdelingen skal de sørge for at NRK setter tydelig dagsorden, og samtidig utvikler journalistikken i takt med publikums endrede vaner. Håvard vil være konstituert som redaksjonssjef til Marianne er på plass i løpet av senhøsten, avsluttes meldinga.

Powered by Labrador CMS