Sjefredaktør Kjell Rune Henriksen får mer ansvar i Harstad Tidende - blir også administrerende direktør

– Jeg er svært takknemlig for den tillit styret har vist meg, sier Kjell Rune Henriksen.

Publisert

Styret i Harstad Tidende har vedtatt å ansette ansvarlig redaktør Kjell Rune Henriksen (49) som eneleder i mediehuset, skriver styret i en pressemelding. 

– Jeg er svært takknemlig for den tillit styret har vist meg, og jeg gleder meg stort til å videreføre den gode jobben som Mona Kristine har gjort for mediehuset Harstad Tidende, sier Kjell Rune Henriksen i meldingen.

Det betyr at Harstad Tidende går fra en såkalt toledermodell - med ansvarlig redaktør og administrerende direktør - til en eneledermodell, hvor én person besitter begge rollene. 

Mona Kristine Rosvold er nåværende administrerende direktør, og har ifølge meldingen bedt om å få gå av med pensjon fra 1. juli 2020, men det er nå avtalt at Kjell Rune Henriksen overtar det samlede ansvaret i Harstad Tidende fra 1. februar 2020, skriver de i meldingen.

 – Vi er veldig fornøyd med at Kjell Rune også vil ta på seg ansvaret som adm. direktør i Harstad Tidende. Han har den faglige bakgrunnen som er nødvendig for også å takle de merkantile utfordringene, og han har både som nyhetsredaktør og sjefredaktør vist at han har gode lederegenskaper. Vi er trygge på at han også vil videreføre det svært gode arbeidet som Mona Kristine har gjort for å befeste Harstad Tidendes posisjon som en hjørnesteinsbedrift i Harstad og Hålogaland, sier styreleder Harald H. Rise i meldingen.

Rosvold er også daglig leder for selskapene Vesterålen Online (VOL), Vesteraalens Avis og Andøyposten, men Henriksen skal ifølge meldingen ikke overta dette ansvaret.

Etter nyttår starter en prosess for å få på plass en ny lederkabal i Vesterålen fra neste sommer, skriver de avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS