Haron Hussain er fast ansatt i NRK Sport.
Haron Hussain er fast ansatt i NRK Sport.

Haron Hussain (28) har fått fast jobb i NRK Sport: – Uvirkelig

– Det var nesten så jeg måtte klype meg i armen da jeg fikk tilbudet, sier Hussain.

Publisert Sist oppdatert

?28 år gamle Haron Hussain er fast ansatt i NRK Sport.

Kristiansanderen, som var stipendiat ved den flerkulturelle stipendiatordningen NRK FleRe i 2019, er svært fornøyd med å få fortsette i sportsredaksjonen på fast basis.

– Det finnes vel ikke en bedre start på sommerferien? Først og fremst er jeg ekstremt stolt og takknemlig for muligheten avdelingen gir meg. Det var nesten så jeg måtte klype meg i armen da jeg fikk tilbudet. Det virket litt uvirkelig, fordi det er så mange dyktige som fortjener akkurat det samme, sier Hussain.

– Hvorfor ønsket du deg jobben?

– I sporten og på tvers av avdelingene i NRK, jobber det noen av de beste journalistene i landet. Det å få jobbe og lære av de er et stort ønske for min egen utvikling. Avdelingen har også vært flink til å gi meg sjanser og viser meg tillit. Derfor er jeg veldig motivert til å vise tilliten verdig. I tillegg har det å jobbe med sport vært en stor drøm, for den sportsidioten jeg er.

– Hva slags journalistikk brenner du for?

– Jeg har fått skikkelig sansen for å jobbe mot og utfordre idrettspolitikken, både i topp- og breddeidretten. Temaer som rasisme, bærekraft og miljø, likestilling, overgrep og økonomi, sier Hussain.

Og legger til slutt til:

– Idrett handler mye om tilhørighet, mestring og personlig utvikling. Derfor brenner jeg for at idretten skal kunne bli en arena hvor alle hører hjemme. Og så ønsker jeg å bidra til å gi underholdning og videreformidle mange fremtidige historiske idrettsøyeblikk.

Powered by Labrador CMS