29 år gamle Hans Andreas Solbakken blir programleder for denne høstens episoder av Norge Rundt.
29 år gamle Hans Andreas Solbakken blir programleder for denne høstens episoder av Norge Rundt.

Hans Andreas (29) er NRKs nye «Norge Rundt»-profil

– Å få bidra litt i et flaggskip som har gått på NRK siden 1976, er veldig artig, sier den nybakte programlederen.

Publisert

Programleder-rollen i ett av Norges mest kjente underholdningsprogram, Norge Rundt, går på rundgang mellom de forskjellige NRK-kontorene fra sesong til sesong. 

Denne høsten skal den 29 år gamle NRK Innlandet-journalisten  Hans Andreas Solbakken lede programmet. Det gleder han seg stort over.

– Det å få lov til å bidra litt i historien til et flaggskip som har gått på NRK siden 1976 og som de fleste i Norge har ett eller annet forhold til, er veldig artig, sier han til Medier24 i sin andre dag i jobben. 

Gudbrandsdølen Dagningen omtalte denne saken først. 

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i medie- og kommunikasjonsbransjen? Send oss en mail på [email protected] 

Til daglig jobber Solbakken både på radio og TV, fra NRK Innlandets lokalkontor på Lillehammer.

Nå går han spent en ny  arbeidshverdag i møte.

– For meg som liker å fortelle historier og å jobbe med TV, er det nydelig at arbeidsuken i tiden fremover kun skal handle om å lage et TV-program, sier Solbakken. 

 

Den idelle Norge Rundt-saken

I disse dager jobber den ferske programlederen med å gjøre avtaler med potensielle intervjuobjekter, og med å jobbe ut en plan for hva han skal lage denne høsten.

Han har en klar idé om hvordan en perfekt sak i Norge Rundt bør være. 

– Det er en sak som speiler, og gir seeren et innblikk i noe han eller hun ikke hadde sett for seg at noen drev med, sier han før han legger til:

 – Folk som er engasjerte og virkelig brenner for det de driver med, og som også er blide og artige, er heller ikke feil å ha med i en sending. 

– Hvordan sørger man for å være i øyehøyde med intervjuobjekter som forteller om sin kjærlighet for alle mulige nisjeting?

– Jeg tror det handler om å oppriktig akseptere at det intervjuobjektet forteller om, er noe av det viktigste i hverdagen for dem du møter. Og så må man være oppriktig interessert i hva de sier, forteller Solbakken.

Han mener også at det er vesentlig å bruke god tid på hvert enkelt intervjuobjekts historie.

Hans Andreas Solbakken, her i rollen som nyhetsanker for NRK Innlandet.
Hans Andreas Solbakken, her i rollen som nyhetsanker for NRK Innlandet.

– Det som er så bra med NRK at man får tid til å bruke litt tid med folk som reporter, og det samme gjelder for programledere. Man må prøve å kaste fra seg all forutinntatthet, sier han. 

 

Rundt i Norge - også i koronatider 

Korona-pandemien har preget Norge i snart fem måneder.

Som med alt annet, har den også påvirket Norge Rundt. Men: Det kommer 13 programmer denne høsten også, forsikrer Solbakken.

– Foreløpig ser det ut til at vi skal greie å sørge for at koronaen ikke påvirker oss for mye. Det blir viktig for oss å holde avstand til dem vi møter, sier han og legger til:

– Så må vi også passe på slike ting som at vi ikke kan være for mange som reiser i en og samme bil. Dette løser vi nok.

Solbakken har vært tilknyttet NRK siden 2017, da han var utplassert i praksis hos Sporten som student ved Høgskolen i Volda.

I september 2018, fikk han fast stilling ved NRK-kontoret på Lillehammer.

– Det var en fin overraskelse at det gikk så fort fra jeg var ferdig som student til jeg fikk fast jobb.  Jeg var i utgangspunktet forberedt på å måtte være vikar i mange år,  for på skolen ble vi fortalt av fast jobb bare var noe vi kunne drømme om, sier han.

Tidvis har Solbakken også hatt oppdrag for NRK Sporten. I 2019 dekket han hurtigløp på skøyter i både USA, Canada, Nederland og Tyskland.

– For eksempel hadde jeg direktesending alene fra Salt Lake City i USA. Da opplevde vi et verdensrekord-rush, med noe sånt som sju verdensrekorder på en dag. Det var artig, sier han avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS