Hun omtaler seg som «politisk nerd». Nå blir Trine-Merethe (38) Halden Arbeiderblads nye journalist

– Jeg blir kjempeglad om jeg får dekke et åtte timers langt kommunestyre møte, sier Trine-Merethe Høistad.

Publisert

Etter tre år som frilanser for Halden Arbeiderblad har Trine-Merethe Høistad (38) fast jobb som journalist i avisen.

– HA er en fantastisk arbeidsplass med dyktige kollegaer. Jeg er veldig motivert til å ta pulsen på Halden og jobbe med alt fra politikk og kultur, til næringsliv, sier hun til Medier24.

Høistad forteller at flere beskriver henne som «en politisk nerd», og hun har selv sittet i kommunestyre og fylkestinget for Arbeiderpartiet i Østfold.

Hun tror det er en fordel å ha bakgrunn fra den politiske verden.

– Jeg har godt nettverk og god kjennskap til strukturen og hvordan prosessene fungerer. Det er mange saker som er vanskelig for politikere å stå i, spesielt hvis man ikke har tatt beslutningen selv, sier hun.

Høistad mener at det er viktig at lokalavisene har ressurser for å ettergå de politiskeprosessene som ikke alltid fanger massenes oppmerksomhet.

– Pressen har en ekstremt viktig rolle i å belyse saker og følge med i de politiske prosessene. Det er en rolle som er undervurdert. Jeg blir kjempeglad om jeg får dekke et åtte timers langt kommunestyre møte, forteller Høistad.

Hun har journalistisk erfaring fra nettmagasinet «Kan du si», som hun startet selv før hun solgte seg ut. Tobarnsmoren har også ledet HA sin egen samfunnsaktuelle podkast «Wiels plass», og er glad for at avisen vil satse videre på dette.

– Det gir lokalavisen en mulighet til å både engasjere haldenserne på en ny plattform og løfte viktige saker og debatter, sier hun.

Redaktør for HA, Hans Petter Kjøge, er veldig fornøyd med å kunne ansatte Høistad i en fast stilling.

– Hun har kompetanse som er spennende og viktig for oss, og hun kan løfte oss godt opp på et slik området. Jeg vet at nyheten har blitt positivt mottatt fra alle de politiske leirene i Halden, sier Kjøge til Medier24.

Powered by Labrador CMS