Håkon Moslet skal jobbe med NRK Sports rettigheter fremover.
Håkon Moslet skal jobbe med NRK Sports rettigheter fremover.

Håkon Moslet (46) forlater NRK Nyheter - melder overgang til NRK Sport

– Jeg har vært sportsinteressert hele mitt liv, men aldri jobbet med sport før, sier han til Medier24.

Publisert

Håkon Moslet (46) er ansatt som ny prosjektleder i NRK Sport, og slutter dermed som redaksjonssjef for innholdsutvikling i NRK Nyheter.

– Jeg ser fram til å jobbe i Sporten, med alle de flinke, fremoverlente folka der. Jeg håper å bruke det jeg har av erfaring om endring og nyskapning. NRK Sporten har en veldig god historikk på å stå i et marked som er i konstant endring. Klarer vi å jobbe godt på tvers i mediehuset, tror jeg dette blir veldig bra, sier Moslet til Medier24.

Og legger til med et smil:

– Jeg har vært sportsinteressert hele mitt liv, men aldri jobbet med sport før. 

 

– Håkon har vist seg som en nytenkende leder

Sportssjef i NRK, Egil Sundvor, er glad for å ha sikret seg Moslets signatur.

– Håkon har vist seg som en nytenkende leder gjennom mange år, han kjenner NRK godt – og kan utfordre tenkingen i hele organisasjonen. Det er viktige egenskaper når vi skal finne vår vei inn i en konkurranseutsatt rettighetsverden. Det er en offensiv satsning for å sikre NRK en fortsatt sterk posisjon nå når vinterrettighetene settes under press om noen år, sier Sundvor til Medier24.

Sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor.
Sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor.

– Det er store endringer i rettighetsmarkedet, og ny teknologi endrer og fragmenterer brukermønsteret. NRK Sport må møte utfordringen offensivt, strategisk og målrettet slik at vi utvikler NRKs vinterposisjon i tråd med bevegelsene. Håkon Moslet får en viktig oppgave med å prosjektlede og koordinere dette langsiktige arbeidet, sier Sundvor.

Og legger til:

– Hans oppgave blir å se framover og sikre at vi griper de mulighetene som kommer, og få med seg hele kjeden av kompetanse og kunnskap i Sporten og NRK for et sterkt sportstilbud i framtiden.

«En av Musikk-Norges mektigste menn»

Moslet var tidligere redaksjonssjef for TV og utvikling i NRK P3 mellom 2009 og 2018, der han blant annet frontet storsuksessen Skam, samt det kontroversielle sexopplysningsprogrammet Trekant.

Moslet var også tidligere musikksjef i P3 i sju år, og fikk blant annet mye kritikk da han la om musikkprofilen til kanalen både i 2003 og i 2008. I 2005 ble han av Morgenbladet omtalt som «En av Musikk-Norges mektigste menn».

Moslet var allerede da kjent som en fryktet og innflytelsesrik musikkanmelder i Dagbladet på 1990- og tidlig 2000-tall. Da VG omtalte overgangen hans til NRK i 2003 hadde artikkelen tittelen «Få er kastet så mye øl på».

Powered by Labrador CMS