Skarstein blir nyhetssjef for NRK Distrikt - og skal jobbe med å løfte regionale nyheter opp nasjonalt

Nyopprettet lederstilling i distriktsdivisjonen.

Publisert Sist oppdatert

Linn Sandberg Skarstein er tilsatt som nyhetssjef i Distriktsdivisjonen i NRK. Det er en nyopprettet stilling, foreløpig som et prøveprosjekt i ett år, opplyser kanalen.

- Med Linn får vi en engasjert, målrettet og handlekraftig nyhetssjef som det neste året skal arbeide med å løfte mer av det regionale inn i det nasjonale, sier en fornøyd distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i en melding.

Linn Skarstein har vært ansatt i NRK siden 2004, og har de siste årene ledet flere av NRKs største produksjoner. Blant annet Grunnlovsjubileet, Sommeråpent, 17. mai og Idrettsgallaen. Hun var ansvarlig for NRKs dekning av stortingsvalget i 2013, og leder i år satsingen i forbindelse med kommune- og fylkestingsvalget til høsten.

- Skarstein har variert journalistisk bakgrunn med erfaring fra NRKs distriktskontor i Bodø, medieanalyse i London, VGs reportasjeavdeling samt en rekke redaksjoner og avdelinger i NRK, heter det. 

- Et optimalt samspill

Selv sier Skarstein dette om sin nye stilling:

- Jeg ser fram til å jobbe enda tettere med både distriktskontorene våre og nyhetsmiljøet på Marienlyst. Målet i denne jobben må være å få til et optimalt samspill mellom alle de gode kreftene NRK rår over på nyhetssiden,  slik at vi får enda bedre uttelling for den unike tilgangen vi har på nyheter og stoff fra hele landet.

Skarstein vil tiltre jobben uti oktober, når valget er over. Hun vil blant annet jobbe med ny «24/7» arbeidsflyt ved NRKs distriktskontorer,. 

- Og hun vil være sentral i arbeidet med å definere journalistiske blindsoner som noen av distriktskontorene skal ha spesialansvar for på nasjonalt nivå, heter det fra NRK.

Sitter på Marienlyst

Nyhetssjefen i Distrikt skal være lokalisert sammen med nyhetsdivisjonen på Marienlyst. Stillingen er i første omgang et prøveprosjekt på ett år, men målet er å gjøre stillingen permanent.

Nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk har også vært tett på ansettelsesprosessen og ønsker Skarstein velkommen til nyhetsmiljøet på Marienlyst:

- Det blir spennende å se fruktene av et målrettet arbeid med å skape flere nasjonale nyheter fra et regionalt perspektiv, sier Kalbakk. 

Powered by Labrador CMS