Geir Håkonsund - her fra tiden som profilert programleder på TV 2.
Geir Håkonsund - her fra tiden som profilert programleder på TV 2.

I fjor sluttet Geir Håkonsund etter 12 år i TV 2. Nå har han startet eget selskap - og lager valgkampfilmer for Frp

- Det er interessant og lærerikt å være på den andre siden, sier den profilerte tidligere programlederen. Flere av videoklippene går «viralt» med flere hundre tusen visninger.

Publisert

Geir Håkonsund (34) var blant de mange som tok sluttpakke i TV 2 i fjor. Da etter å ha jobbet i kanalen siden 2004 - med både nyheter, underholdning, God kveld Norge, portrettprogrammer, med mer.

Siden har han holdt en forholdsvis lav profil, men har litt i det stille bygget opp sitt eget produksjonsselskap, DELTO.

Hvor han utvikler egne konsepter for TV og nett - og har blant annet fått en større kontrakt med Fremskrittspartiet om videoproduksjoner.

Disse filmene har i hovedsak blitt publisert på Facebook, og flere av dem fått over 100.000 sidevisninger. 

 

En av filmene Håkonsunds selskap har produsert for Frp: 

Vedlikeholder Norge

Jeg er mest stolt over at vi vedlikeholder landet vårt, sier Ketil Solvik-Olsen. Tiden er ikke inne for å bytte samferdselsminister. Lik og del hvis du er enig. 👍

Posted by Fremskrittspartiet FrP on 16. juli 2017

 

- Jeg har dekket valg på en eller annen måte i TV 2 siden 2005,  og det er både interessant og lærerikt å være på den andre siden, sier Håkonsund om det han nå gjør.

- I en tid hvor store deler av valgkampen gjøres på sosiale medier er jeg veldig glad for å ha fått tilliten fra Fremskrittspartiet til å jobbe for dem. Jeg registrerer at det har vært stor interesse fra bransjen for å jobbe med politiske partier - og jeg håper å gjøre mitt beste for at kundene mine er fornøyde med jobben, fortsetter han.

Tidligere programleder, nå gründer av eget produksjonsselskap.
Tidligere programleder, nå gründer av eget produksjonsselskap.

Foruten videoproduksjon gjør Håkonsund rådgivning og pressehåndtering for kjente profiler - blant andre Trude Drevland, som i disse dager kommer tilbake i rampelyset på «Skal vi danse».

Dermed var han til stede på TV 2s høstlansering også i år denne uka, om enn i en litt annen rolle enn tidligere. Og Geir Håkonsund sier mye godt om sin tidligere arbeidsgiver:

- Jeg er veldig glad for alt jeg lærte gjennom årene i TV 2. Heldigvis møter jeg mange tidligere venner, kolleger, kontakter og kilder i min nye tilværelse. 

Powered by Labrador CMS