Gaute Ulvik Haugan (43) tar to års permisjon fra stillingen som utgavesjef i Trønder-Avisa

Fra september blir han prosjektleder ved Falstadsenteret i Levanger.

Publisert

43-åringen har inngått en avtale med Falstadsenteret, som er et nasjonalt minnested og museum for andre verdenskrigs fangehistorie og ett av Norges sju freds- og menneskerettighetssentre.

Dermed blir det to års pause fra journalistikken for Haugan.

Gaute Ulvik Haugan.
Gaute Ulvik Haugan.

- Nå har jeg jobbet som journalist i flere lokale, regionale og rare medier siden 90-tallet, og det føltes riktig med en pause fra en litt turbulent bransje akkurat nå, sier Haugan.

Men han skal ikke slutte med formidling. Falstadsenterets hovedvirksomhet er undervisning, forskning og formidling, og Haugan skal lede prosjektet.

Både prosjektlederstillingen og permisjonen strekker seg over to år, og Haugan sier til Medier24 at han håper mediebransjen har stabilisert seg innen høsten 2020. 

- Jeg kan ikke nekte for at Trønder-Avisa den siste tiden har vært en særs ustødig båt å sitte rolig i. Men jeg har tro på at både eiere og ledelsen klarer å stabilisere situasjonen i løpet av disse årene, og at jeg lærer noe nytt og nyttig jeg kan ta med meg tilbake til redaksjonen om to år. Jeg falt dessverre i journalistgryta som liten, og klarer neppe å slutte å grave i nyheter.

Haugan har bakgrunn fra blant andre Levanger-Avisa, Adresseavisen, NRK Trøndelag, Se og Hør, Newswire og FHM.

Han har også flere år som leder og styremedlem i de forskjellige redaksjonsklubbene og Nord-Trøndelag journalistlag bak seg. Han har også sittet i konsernstyret i Trønder-Avisa.

Han har jobbet i Trønder-Avisa siden 2007, og har i hovedsak vært vaktsjef/utgavesjef, men også kulturjournalist.

Powered by Labrador CMS