Vanja Skotnes blir ny redaktør i Sorgenfri.
Vanja Skotnes blir ny redaktør i Sorgenfri.

Frilanser Vanja Skotnes (29) blir redaktør i Gate­magasinet Sorgenfri i Trondheim

- Vi skal lage mer undersøkende og kritisk journalistikk.

Publisert

Styret i Gatemagasinet Sorgenfri har tilsatt Vanja Skotnes som ny redaktør, som går inn i et årsvikariat.

Nåværende redaktør, Dag Rønning, er sykemeldt og konstituert redaktør Trond Ola Tilseth har fått ny jobb.

Journalist Vanja Skotnes kommer fra tilværelsen som frilanser, men har før det jobbet for Finnmark Dagblad og Byavisa Trondheim.

- Jeg tror dette blir spennende. Det blir også utfordrende og lærerikt. Gleder meg til å sette i gang, sier hun til Medier24, som hun også har frilanset for.

I april sa hun opp jobben i FD for å være frilanser, med mål om å jobbe med undersøkende journalistikk og å kunne dekke «glemte kriser». 

Fra senest 1. oktober blir det derimot en ny tilværelse - som redaktør.

- Hvorfor ville du ha jobben?

- Grundig, undersøkende journalistikk skal jobbes frem, klaskes på forsida og rett i armene på Sorgenfri-selgerne – og ut til folket. Journalistikken skal være med på å skape en endring i samfunnet, samtidig får selgerne en litt bedre hverdag for hver person som kjøper bladet. Det føles viktig og riktig og gir mening for meg, sier hun.

Skotnes har journalistutdanning fra Norges Kreative Fagskole Trondheim (nå Høyskolen Kristiania) og bachelor i journalistikk fra Griffith College i Dublin.

I tillegg har hun noen studiepoeng i Menneskerettigheter, flerkulturell forståelse og konflikthåndtering.

- Hvilke muligheter ser du for Sorgenfri?

- Vi skal lage mer undersøkende og kritisk journalistikk. Vi skal jobbe mye med innsyn og være tilstede på politiske møter og i retten. Vi skal gå systemet i sømmene, samtidig som vi også bringer frem de nære historiene. Målet er å sette dagsorden i hvert blad, og skape debatt ved hjelp av uavhengig ærlig gransking. 

  • For ordens skyld: Artikkelforfatteren har studert sammen med Vanja Skotnes. Hun er også brukt som frilanser gjentatte ganger i Medier24.
Powered by Labrador CMS