Fridtjof Borø Nygaard.
Fridtjof Borø Nygaard.

Fridtjof Borø Nygaard blir direktør for fem lokale mediehus i Polaris Media Sør

Får ansvar for Grimstad Adressetidende, Lillesand-Posten, Vennesla Tidende, Lister og Lindesnes.

Publisert

Nygaard er i dag ansvarlig redaktør og daglig leder i søsteravisene Lindesnes og Lister i Agder, men får nå utvidet ansvar som direktør for lokale mediehus i nyopprettede Polaris Media Sør fra 1. februar.

Nygaard skal som direktør ha det overordnede ansvaret Grimstad Adressetidende, Lillesand-Posten, Vennesla Tidende, Lister og Lindesnes. Samlet har de fem publikasjonene et opplag på 27000 og en omsetning på 103 millioner kroner. Nygaard blir også styreleder i de fem driftsselskapene.

– Jeg skal fortsatt jobbe for journalistikken og pressens samfunnsoppdrag selv om jeg ikke blir jobbende direkte med daglige journalistikken.Vi trenger digitalt bærekraftige mediehus og min motivasjon er å bidra til å lykkes med dette. Det skal balanseres mot at det samtidig er det fortsatt en betydelig inntektsstrøm fra lokalavisenes papirutgaver, sier Nygaard.

Nyhetslederne Svein Morten Havaas i Lister og Petter Emil Wikøren i Lindesnes er konstituert som ansvarlige redaktører inntil videre, mens det settes i gang en prosess for å få redaktøransvaret på plass i Lindesnes og Lister.

– Lokalavisene er svært viktige for Polaris Media Sør. Nygaard har gjennom Lindesnes, og det siste halvannet året i Lister, fått til mye i utfordrende omstillingsår, sier administrerende direktør Nils Kristian Gauslaa i Polaris Media Sør.

Polaris Media og Agderposten Medier kjøpte i fjor høst Schibsted-avisene Fædrelandsvennen, Lindesnes Avis, Lister og Søgne og Songdalen Budstikke (lagt ned siden). De avisene inngikk fra 1. januar 2020 i nye Polaris Media Sør, sammen med Agderposten Mediers aviser Agderposten, Varden, Vennesla Tidende, Lillesands-Posten og Grimstad Adressetidende. Polaris Media eier 51 prosent og eierne av Agderposten Medier kontrollerer de 49 prosent.

Fridtjof Borø Nygaard begynte som ansvarlig redaktør i Lindesnes i 2014. Han overtok i februar 2018 redaktøransvaret i Søgne og Songdalen Budstikke, som nylig ble nedlagt. Nygaard ble i september 2018 også ansvarlig redaktør i Lister, og ledet søsteravisene på Sørlandet. Nygaard har jobbet 17 år i VG som journalist og reportasjeleder, og har også bak seg fem år som journalist og stringer for Dagbladet.

Powered by Labrador CMS