Frank Gander (47) overtar som leder for Dokumentar- og samfunnsavdelingen.
Frank Gander (47) overtar som leder for Dokumentar- og samfunnsavdelingen.

Frank Gander (47) tilbake til NRK - blir leder for Dokumentar og samfunn

Vender «hjem» til Marienlyst etter ett år som kommunikasjonssjef i Direktoratet for e-helse.

Publisert

I fjor høst sluttet NRKs erfarne nettsjef Frank Gander, til fordel for ny jobb som kommunikasjonssjef i Direktoratet for e-helse. 

Men den turen bort fra journalistikken ble ikke lang: 

Nå kommer han tilbake til Marienlyst som ny leder for Dokumentar- og samfunnsavdelingen. Det er blitt opplyst på NRKs intranett tirsdag formiddag, og senere publisert i en melding på NRK.no. Der uttaler Gander følgende:

- Jeg er glad for å kunne komme tilbake til NRK. Den opprinnelige planen min om å jobbe med kommunikasjon på en annen måte enn i et mediehus, måtte vike da denne muligheten kom. 

- Dokumentar- og samfunnsavdelingen representerer for meg noe av selve ryggraden i allmennkringkasteroppdraget. Alle de dyktige menneskene der lager og løfter vesentlig journalistikk og redaksjonelt innhold som avslører, forklarer og beveger - både på radio, digitale flater og tv, sier Gander. 

Nå eller aldri for denne jobben

47-åringen har sjeldent lang og bred erfaring fra den norske mediebransjen: Han startet karrieren som frilanser i Øvre Smaalenene på 80-tallet, jobbet noen år i Nordlands Framtid før han kom til VG i 1998, som journalist og senere i nyhetsleder. 

I 2005 ble han nettredaktør i Aftenposten, før han i 2009 kom til NRK som frontredaktør, sjef for nye medier og senere nettsjef gjennom flere år. 

Gander etterfølger Lars Kristiansen som leder for avdelingen. Kristiansen har hatt jobben siden 2003, og denne sjansen var «nå eller aldri», sier Gander i meldingen på NRK.no: 

– Det er 14 år siden forrige gang denne stillingen var ledig. Slik sett var det litt nå eller aldri for min del, uten at jeg nødvendigvis har ambisjoner om å sitte i stolen like lenge som forgjengeren min.

- Lars Kristiansen og avdelingen har gjort en formidabel jobb, og har klart å flytte krefter over på de digitale flatene i takt med publikum. Slik sett er Dokumentar- og samfunnsavdelingen godt rigget til å møte en mediebruk i stadig endring, sier avdelingens nye leder. 

Vibeke Fürst Haugen er direktør for Marienlyst-divisjonen i NRK - og er fornøyd med å få Gander «hjem igjen»: 

– Jeg er svært fornøyd med å få Frank Gander tilbake på NRK-laget. Vi har lett etter en sterk redaktør med store ambisjoner for NRKs fordypningsjournalistikk. Frank er en solid fagperson med publisistisk erfaring som brenner etter å sette dagsorden med godt innhold på alle plattformer, sier hun.

Powered by Labrador CMS