Fra MDG-suksess til NRK: Laurie MacGregor fikk SoMe-jobben på Marienlyst

Ble foretrukket av 69 søkere til å bli Ingeborg Volans etterfølger.

Publisert Sist oppdatert

Laurie MacGregor er ansatt som ny rådgiver for sosiale medier i NRK etter Ingeborg Volan som sluttet ved årsskiftet.

Det opplyser NRK i en pressemelding onsdag formiddag.

Laurie er 36 år gammel, født og oppvokst i Storbritannia, og har bodd i Norge siden 2004, forteller NRK om sin nye SoMe-rådgiver.

MacGregor begynte karrièren sin som utenriksjournalist i Berlin hvor hun jobbet blant annet for The Guardian og BBC News.

I Norge har hun i hovedsak jobbet som kommunikasjonsrådgiver. Hun har fartstid fra Kirkens Nødhjelp, hvor hun hadde ansvar for organisasjonens digitale kommunikasjon, og Framtiden i våre hender.

Det siste året har hun vært digital rådgiver for Miljøpartiet De Grønne, hvor hun ledet partiet til en digital og sosiale medier-seier under valgkampen 2015. MDG har fått mye oppmerksomhet både i politikken og kommunikasjonsbransjen for oppmerksomheten partiet skapte.

- Gleder meg til å begynne

Laurie MacGregor sier selv følgende om jobben hun nå har fått:

- Dette er kjempestas! Jeg er svært glad for tilliten og gleder meg til å begynne som strategisk rådgiver i NRK. Noen av mediebransjens mest spennende digitale utfordringer ligger foran oss, og vi blir nødt til å finne løsningene sammen.

- Og det skal vi klare: NRK har noen av Norges skarpeste og mest kreative hoder, og jeg er heldig som får lov til å være med på dette laget, sier Laurie MacGregor.

Nettsjef Frank Gander, som blir Lauries nærmeste leder, har ledet en krevende ansettelsesprosess.

- Krevende, ja, men også morsom og interessant med så mange høyt kvalifiserte blant de 69 søkerne, både interne og eksterne. Kunnskapsnivået om strategisk bruk av sosiale medier har steget betraktelig både i og utenfor NRK de siste årene, så det var ikke der søkerne skilte seg fra hverandre.

- Vi trenger imidlertid også et digitalt hode med mediehusforståelse og sterke strategiske evner som kan tenke bredere på både tredjepartsutfordring og NRKs framtid på store og små skjermer, enn bare det som handler om sosiale medier. Det har vi funnet hos Laurie MacGregor. Jeg gleder meg til å inkludere henne i ledergruppen min og jobbe tett sammen med henne, sier Gander.

NRK opplyser at rådgiveren skal bruke mye tid på å implementere den nye strategien for sosiale medier, jobbe med ulike strategiske prosjekter og også representere NRK i dialoger med medie- og teknologibransjen, både i Norge og internasjonalt.

Laurie MacGregor vil tiltre stillingen i løpet av mai måned.

Powered by Labrador CMS