Fra venstre: Påtroppende redaktør Gunn Kari Hegvik, styreleder Henning Johansen og avtroppende redaktør Alexander Killingberg.
Fra venstre: Påtroppende redaktør Gunn Kari Hegvik, styreleder Henning Johansen og avtroppende redaktør Alexander Killingberg.

Gunn Kari Hegvik (40) forlater VG - blir ny redaktør i Fosna-Folket

Hegvik overtar som redaktør i Fosna-Folket etter Alexander Killingberg (29) som i november starter i ny jobb som nyhetsjournalist i Adresseavisen.

Publisert

Hegvik overtar som redaktør i Fosna-Folket etter Alexander Killingberg (29) som i november starter i ny jobb som nyhetsjournalist i Adresseavisen.

- Dette var en unik mulighet jeg ikke klarte å si nei til. Jeg så nok for meg å bli i VG, men da Fosna-Folket tok kontakt måtte jeg gripe sjansen, sier den påtroppende redaktøren.

Hegvik er født og oppvokst på Fosen.

- Jeg har alltid ment at Fosen er et svært interessant område for en journalist. Som ansvarlig redaktør vil jeg videreføre og utvikle det gode nyhetsarbeidet som gjøres i Fosna-Folket, slik at vi kan sette dagsorden og være til nytte for leserne i en spennende tid for regionen.

Hegvik (40) har jobbet i VG siden 2007, primært som politisk reporter og senere som gravejournalist med spesialisering i datajournalistikk. Hun er en av grunnleggerne av Faktisk.no, et nettsted for faktasjekk som drives av blant andre VG, Dagbladet og NRK. Hegvik er også nestleder i VGs redaksjonsklubb.

Hegvik har tidligere jobbet i Dagbladet, Adresseavisen og Fosna-Folket. Hun har studert ved Columbia University i New York, Høgskolen i Oslo og NTNU i Trondheim. Gunn Kari er gift og har to barn.

Hegvik tar nå over en avis som opplever sterk vekst i antall digitale abonnenter.

- Under Alexanders ledelse har Fosna-Folket hatt en fantastisk utvikling. Den er blitt en moderne, digital nyhetsavis for og om Fosen. Jeg ser med nesten skrekkblandet fryd på å skulle ta over etter ham, sier den nye redaktøren.

Hun benytter også anledningen til å takke for tiden i VG.

- I VG har jeg lært nesten alt jeg kan om journalistikk. Jeg er uendelig takknemlig for alle mulighetene jeg har fått der. Men aller mest kommer jeg til å savne de fine og flinke kollegene jeg har i VG, påpeker Hegvik.

Styreleder Henning Johansen i Fosna-Folket påpeker at styret er svært godt fornøyd med å kunne presentere Gunn Kari Hegvik (40) som ny ansvarlig redaktør i Fosna-Folket etter Alexander Killingberg.  

- Med Gunn Kari har vi funnet en redaktør med bred redaksjonell kompetanse, solid erfaring fra større nasjonale gravesaker og sterk presseetisk bakgrunn. Vi har stor tro på at hun sammen med staben i Fosna-Folket vil kunne ta nye spennende grep for å utvikle journalistikken videre, og på den måten styrke Fosna-Folket ytterligere som daglig nyhetskanal for befolkningen på Fosen, sier han. 

Klubbleder Jakob Ellingsen i Fosna-Folket er glad for at en ny redaktør endelig er på plass.

- Vi er veldig heldige som får Gunn Kari tilbake til Fosen for å bli vår nye redaktør. Hun har jobbet med veldig mange spennende prosjekt i VG. Bakgrunnen hennes med utdanning i datajournalistikk og stor erfaring med faktasjekking i Faktisk.no er like aktuell i en lokalavis. Gunn Kari kjenner Fosen fra innsiden, og har til og med en fortid i Fosna-Folket fra mange år tilbake. Hun kjenner fosningene og de kjenner henne fra før av, sier han.

Avtroppende redaktør i Fosna-Folket, Alexander Killingberg, er glad for at en erstatter nå er på plass.

- Gunn Kari har en særdeles spennende arbeidserfaring blant annet som gravejournalist i en stor redaksjon som VG. I tillegg er hun fosning og hun kjenner Fosen godt. Utgangspunktet kunne knapt blitt bedre. Jeg er kjempeglad for at en så dyktig og erfaren journalist skal ta over ansvaret i Fosna-Folket, sier Killingberg.

Hun starter i jobben rett over nyttår.

Powered by Labrador CMS