Simen Tallaksen er ny nyhetssjef i Klassekampen.
Simen Tallaksen er ny nyhetssjef i Klassekampen.

Simen Tallaksen (32) er ansatt som nyhetssjef i Klassekampen. Erstatter Kjell-Erik Kallset, som går til Fagforbundet

- Simen Tallaksen er en av våre dyktigste gravende reportere, sier sjefredaktør Bjørgulv Braanen.

Publisert

Tidligere i år ble det kjent at nyhetssjef Kjell-Erik Nordenson Kallset blir ny kommunikasjonssjef i Fagforbundet.

Dermed måtte avisen ut på leit etter en erstatter. Nå er det klart at det blir en intern ansettelse, og det er Simen Tallaksen som trakk det lengste strået. 

- Jeg er heldig og overtar en nyhetsavdeling i vekst. Vi er nesten dobbelt så mange journalister som da jeg begynte her i 2011, og vi har fått på plass lokalkontorer i Bergen, Trondheim og Tromsø. Dette må vi klare å utnytte når trenden i andre aviser har vært å kutte tilsvarende kontorer, sier han til Medier24.

32-åringen har jobbet i Klassekampen som nyhetsjournalist siden slutten av 2011. Før det var han redaktør i studentavisa Universitas.

- Store sko å fylle

De siste årene har Tallaksen vikariert som nyhetssjef et par uker i sommerferien. Teknisk sett er han i et vikariat også denne gangen, ettersom nyhetssjef Mímir Kristjánsson er ute i pappaperm - og han fyller hans rolle fram til 1. august.

Men ettersom Kallset nå slutter, er det denne jobben Tallaksen skal gå inn i.

- Det er store sko å fylle etter Kjell-Erik. Han var min første nyhetssjef da jeg begynte i Klassekampen, og han har satt et klart preg på avisa med en profesjonalisering av nyhetsavdelingen de siste åra. Jeg håper jeg har plukket med meg noen av triksene hans for å lage god avis, men akkurat nå føles det litt som en hjemme-alene-fest med både Kjell-Erik og Mímir ute.

Redaktør Bjørgulv Braanen i Klassekampen.
Redaktør Bjørgulv Braanen i Klassekampen.

Tallaksen sier at Klassekampen har som ambisjon å bli enda bedre på store prosjekter og undersøkende journalistikk. Hans jobb blir å få en bedre balanse mellom morgendagens avis - og det felles nyhetsbildet med langsiktige prosjekter der avisa setter dagsorden. 

 - Jeg trives i jobben og at jeg er glad for at jeg får prøve meg som nyhetssjef. Klassekampen er et bra sted å være, sier han.

Sjefredaktør Bjørgulv Braanen i Klassekampen bekrefter til Medier24 at de har på plass en ny nyhetssjef.

- Ja, Simen Tallaksen er ansatt. Han kommer fra huset og er en av våre dyktigste gravende reportere.

Powered by Labrador CMS