Vårt Land anklages for kampanjejournalistikk: – Rystende

Flere beskylder Vårt Land for å tilby anonymitet i bytte mot negativ omtale av Shabana Rehman, skriver Subjekt. Avisen benekter beskyldningene.

Publisert

I løpet av høsten har den kristne avisen Vårt Land hatt en rekke kritiske oppslag om stiftelsen Født Fri.

Mange av sakene er bygget på at varslere fikk fremsette anonyme anklager mot Født Fri-leder Shabana Rehman. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet gjennomgikk varselet og valgte å trekke tilbake statsstøtten til Født Fri.

Født Fri har i ettertid klaget Vårt Land inn til PFU, noe Journalisten omtalte tidligere denne uken.

går flere av de anonyme kildene ut i Subjekt, og uttaler seg kritisk til måten Vårt Land jobbet på.

Sarah Gaulin er én av dem som ble kontaktet av avisen. Hun opplevde at de drev med «kampanjejournalistikk».

– Jeg ble lovet full anonymitet for å si noe negativt om Shabana Rehman. Men da jeg kun hadde positive ting å si om Født fri-lederen, var det ikke så interessant for journalisten allikevel, sier Gaulin til Subjekt.

Også leder i Likestilling, integrering og mangfold (LIM) Dana Machouchehri ble kontaktet av Vårt Land.

Hun sier hun opplevde at journalisten bare var interessert i å få frem kritikk mot Rehman, og at hun er «rystet» over avisens journalistiske metoder.

Vårt Lands nyhetsredaktør, Veslemøy Østrem, avviser at Vårt Land har drevet med kampanjejournalistikk, men fulgt god presseskikk.

– De kritikkverdige forholdene Vårt Land omtaler, er bekreftet av en rekke uavhengige kilder, og støttes også av skriftlig materiale vi har hatt tilgang til. Kilder som i våre samtaler har støttet Rehman, er også sitert i artikkelen, sier Østrem til Subjekt.

Powered by Labrador CMS