Vårt Land-prosjektet Tilfluktshjem.no til neste fase: Får en halv million kroner fra regjeringen

Stiftelsen bidra.no skal etablere «Refugee Home».

Publisert Sist oppdatert

I høst bidro Vårt Land i samarbeid med bidra.no og IT-selskapet Kommunion til å etablere Tilfluktshjem.no, som et sted for å registrere ledige husrom for flyktninger og asylsøkere.

Nå tas prosjektet et steg videre: VL.no melder at Stiftelsen bidra.no får en halv million kroner fra statsbudsjettet til å etablere et nytt nettsted, med navnet Refugee Home.

– Nettstedet skal legge til rette for at flyktninger som sitter på mottak og boligeiere som tilbyr husrom kan treffes utenfor de etablerte systemene, sier Jan Olav Ryfetten, gründer og styreleder for bidra.no, til Vårt Land.

Dette til forskjell fra Tilfluktshjem.no, som opprinnelig var rettet mot flyktninger og asylsøkere som hadde kommet til landet.

Nå ser man for seg en løsning som i stedet skal bidra til integrering i neste fase, som et tillegg til de ordinære og offentlig ekanalene. Og på sikt ser man for seg at prosjektet kan brukes til rekruttering av arbeidstakere også.

Videreføringen av prosjektet betyr også at Vårt Land trekker seg noe ut, men er ifølge egen avis ikke sikker på hvilken rolle man vil ta videre.

Les mer om prosjektet på VL.no.

Powered by Labrador CMS