Selbekk og Rose får Fritt Ords Honnør for «prinsippfast forsvar for ytringsfriheten»

- De har begge betalt en høy pris, skriver Fritt Ord om prisvinnerne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Oslo (NTB): Avisredaktørene Flemming Rose og Vebjørn Selbekk får Fritt Ords Honnør for prinsippfast forsvar for ytringsfriheten gjennom ti år med karikaturstrid.

Danske Rose og norske Selbekk får Fritt Ords Honnør i anledning tiårsdagen for starten på karikaturstriden, som stiftelsen mener de to mennene er blitt selve symbolene på.

– Gjennom kontinuerlig og modig deltakelse i offentligheten har de fremmet forståelsen av ytringsfriheten som den mest fundamentale menneskerettighet, og grunnlaget for andre friheter. De har begge betalt en meget høy personlig pris for sin innsats og har fått sitt liv forandret, skriver Fritt Ord i en uttalelse.

Da den danske avisen Jyllands-Posten den 30. september 2005 publiserte karikaturtegninger av profeten Muhammed startet det som Fritt Ord beskriver som «en av de viktigste ytringsfrihetsdebatter i vår tid».

Rose var på denne tiden kulturredaktør i avisen. Selbekk var sjefredaktør i avisen Magazinet da den i 2006 trykket Jyllands-postens tegninger.

Honnørmottakerne får 100.000 kroner hver. Tildelingsarrangementet finner sted i løpet av september, opplyser stiftelsen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS