Endelig Asta sin tur å komme på scena: Hederlig omtale til Fjuken og Svalbardposten

LLA2015: To solide «runner ups» i Årets lokalavis-kåring.

Publisert Sist oppdatert

- Endelig er det vår tur å få komme opp her på scena, jublet redaktør Asta Brimi og resten av Fjuken-gjengen.

Lokalavisa i Ottadalen fikk nemlig hederlig omtale i LLAs konkurranse «Årets lokalavis», og den feiret de som ventet med godt humør fra scena, sammen med juryen og konferansier Tore Strømøy.

Les juryens begrunnelser lenger ned i saken. 

Den andre hederlige omtalen i Årets lokalavis 2014 gikk til Svalbardposten. Redaktør Eirik Palm sendte en hilsen fra sitt kontor mange breddegrader lengre nord. 

Slik så det ut da Fjuken-gjengen fikk diplomet: 

[wzslider autoplay="true" interval="4000" lightbox="true"]

Juryen sier følgende i sine begrunnelser for de to hederlige omtalene: 

Heiderleg omtale er tildelt Fjuken

Fjuken er en avis som i alt og ett demonstrerer personlighet og en tydelig vilje med det å gi ut et journalistisk produkt. Juryen innrømmer at den har latt seg sjarmere av Fjuken.

Vi ser en redaksjon som mestrer flere plattformer; avispapiret, magasinet og det digitale. Evnen til å kommunisere er overbevisende og særpreget.

Det er ikke tilfeldig at vi blir sittende og lese høyt for hverandre fra ymse artikler og glede oss over formuleringer og ordvalg. En nær og nyttig lokalavis som informerer, gleder og inspirerer.

Fjuken kan bli enda bedre ved bevisst satsing på bildeuttrykket - en utfordring juryen er overbevists om at redaksjonen tar på strak arm.

Juryen, Trondheim 18. april 2015 Arne Blix Kjersti Løken Stavrum Eivind Andreas Lid

Hederlig omtale tildeles Svalbardposten

Det kreves noe spesielt av en lokalavis som skal dekke et lokalsamfunn med en så unik posisjon. At opplaget er større enn innbyggertallet og at den digitale utgaven leses over hele landet og også langt utenfor våre grenser understreker dette.

På samme måte som andre, dekker avisen det nære dagliglivet. I tillegg må redaksjonen formidle nyhetshendelser med stor dramatikk, fortelle levende lokalhistorie, forklare internasjonal forskning og  synliggjøre globale miljøutfordringer. For leserne kan dette bety fabelaktig eventyrlyst på den ene side og internasjonal storpolitikk på den neste.

Dette spennet mestrer Svalbardposten på en svært god måte i temavalg, formidling, systematikk og visuell presentasjon. Med dette gode utgangspunktet kan den lille lokalavisen få en enda viktigere posisjon som kunnskapsformidler og meningssted når verdens blikk så tydelig rettes mot nordområdene.

Juryen, Trondheim 18. april 2015 Arne Blix Kjersti Løken Stavrum Eivind Andreas Lid

Powered by Labrador CMS