Høyre-politiker intervjuet partikollega på vegne av lokalavisa han tidligere var journalist i

Presseorganisasjonene reagerer, men redaktøren ser ikke problemet.

Publisert Sist oppdatert

Det er NRK Sogn og Fjordane som melder om tidligere journalist Inge Fænn, som nå sitter i kommunestyret for Høyre i Stryn.

På et møte om veiutbygging var han leid inn av sin tidligere arbeidsgiver, lokalavisa Fjordingen. Der intervjuet han en partikollega, som vist i denne saken, skriver NRK.

I saken har han intervjuet ordførerne Elias Sperstad (Sp) i Skjåk, Jan Ove Tryggestad (Sp) i Stranda og Sven Flo - som er ordfører for Høyre i Stryn. De tre ordførerne kaller oppgraderingen av veien et kjempegjennomslag, skriver NRK.

– Det å være aktiv politiker og journalist er et tilbakelagt stadium i norsk presse. Det er en klar fordel for leserne, som slipper å lure på om de leser journalistikk eller skjult politikk, sier generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund til NRK.

Redaktør ser ikke problemet

Selv sier Inge Fænn til NRK at han ikke ser problemet da han intervjuet tre ordførere og to av dem er fra Senterpartiet.

– Det å kombinere politikk og journalistikk er det mange som har gjort før meg, forteller Fænn til NRK.

Redaktør Bengt Flaten i Fjordingen sier til NRK at han ikke ser på det som problematisk fordi han ikke var der som politiker. Han sier videre at det er uaktuelt for avisa å la ham skrive politiske saker om Stryn.

– Det at han er politikar kan ikkje hindre han i å dekke samfunnsaktuelle spørsmål, sier han til NRK.

Powered by Labrador CMS