Sigbjørn Aanes var gjennom mange år Erna Solbergs nærmeste medarbeider.
Sigbjørn Aanes var gjennom mange år Erna Solbergs nærmeste medarbeider.

Fra statsministerens høyre hånd til hemmelige kundelister: Sigbjørn Aanes (36) blir partner i First House

- Har de flinkeste folkene, sier Aanes om sin nye arbeidsgiver.

Publisert

Sigbjørn Aanes (36) har fått ny jobb, drøyt tre måneder etter at han forlot posten som statssekretær for statsminister Erna Solberg: Dagens Næringsliv melder at han fredag signerte en avtale med PR-byrået First House. 

– Det finnes også andre kommunikasjonsbyråer med flinke folk, men jeg kom til slutt frem til at First House har de flinkeste folkene. I tillegg kjenner jeg mange her fra før, blant annet Ketil Lindseth og Ole Berget, sier Aanes. 

På spørsmål fra DN om hvilke kunder han vil ha, svarer 36-åringen:

– Jeg har god erfaring med å jobbe med toppledere i politikken. Så strategisk omdømme, posisjonering og manøvrering i samfunnet egner jeg meg godt til. Jeg er en ærlig og direkte type. Det er vel få som har jobbet med flere kriser enn meg. 

Til DN sier Aanes at han foreløpig ikke har søkt regjeringens karanteneutvalg, som vil avgjøre hvor tidlig han kan begynne i jobben.

– Stabssjef Julie Brodtkorb og statsråd Tord Lien gikk fra tunge posisjoner og fikk fem måneder da de gikk til organisasjoner som driver utøvende lobbyisme i direkte kontakt med politikerne. Så vi får se, sier Aanes.

Powered by Labrador CMS