Jon Reidar Hammerfjeld i Labrador CMS, Francis Lundh, teknologidirektør i Mentor Medier, og Jan Thoresen, daglig leder i Labrador CMS

Mentor Medier inngår avtale med flere lokalaviser: - Vi skal gi dem et godt hjem

En rekke aviser som tidligere har hatt samarbeid med Polaris Media inngår avtale med Mentor Mediers nye tech-selskap. 

Publisert Sist oppdatert

En rekke lokalaviser som tidligere har samarbeidet med Polaris Media, har nå inngått avtale med Mentor Mediers nye tech-selskap, Unite. 

Det skriver Mentor Medier i en pressemelding. 

Samarbeidet omfatter aviser som Vest-Telemark Blad, Os & Fusaposten, Hordaland Folkeblad, Firda Tidend, Grenda, Suldalsposten og Tysnes. Unite, sammen med Mediaconnect og Labrador CMS, vil levere nye teknologiske løsninger for avisene.

– Vi synes det er kjempespennende å samarbeide med så solide lokalaviser, og ser frem til å gi dem et godt, teknologisk hjem. Sammen med vårt eget søsterselskap Mediaconnect og Labrador CMS kommer de til å få meget konkurransedyktige løsninger, sier Francis Lundh, daglig leder i Unite og utviklingsdirektør i Mentor Medier.

Lokalavisene vil få tilgang til ny teknologi innen brukerbetaling, innlogging, apper og kundereiser, i tillegg til abonnementssystemer. De vil også kunne dra nytte av enkelte konserntjenester hos Mentor Medier.

Polaris Media meldte før jul at de legger ned alle partneravtaler i slutten av 2024. Flere små medier måtte derfor på jakt etter nye teknologi-løsninger. 

Økt satsning på digital teknologi

Francis Lundh uttrykker håp om at dette er starten på en lang og fruktbar reise, med potensiale for flere aviser i fremtiden.

– Vi håper dette blir begynnelse på en lang og fruktbar reise, og har plass til flere på laget. Digital abonnementsteknologi er et område hele bransjen må heve seg på fremover for å tjene penger, og når vi allerede nå blir flere, bidrar det til at vi i enda større grad kan satse der vi ønsker, sier Lundh.

Tor Arve Vartdal, daglig leder i Vest-Telemark Blad, er positiv til avtalen med Mentor Medier.

– Me er glade for å ha inngått ei partnerskapsavtale med Mentor Medier, og er sikre på at dette er det rette valet for Vest-Telemark Blad inn i framtida. Det er trygt at me er fleire lokalaviser som har valt den same løysinga, seier Vartdal.

Redaktør Øystein Øygarden i Vest-Telemark Blad legger til at samarbeidet med Mentor Medier passer godt for avisen.

– Som uavhengig avis klarer me oss ikkje åleine. Mentor Medier er eit offensivt konsern som viser at dei satsar på utvikling. Det passar oss godt, seier Øygarden.

– Stolte

Jan Thoresen, daglig leder i Labrador CMS, ser frem til samarbeidet med Unite og lokalavisene.

– Dette blir veldig gøy og vi er allerede godt i gang med import av artikler og layout fra lokalavisene. Labrador CMS er jo et ferdig bygd publiseringssystem som allerede er integrert med analyse, betaling, nyhetsbrev og printløsninger. Vi er stolte over at så mange lokalaviser har valgt vår løsning, og vi tror samarbeidet med Mentor Medier vil gi dem både ekstra trygghet og ekstra funksjonalitet, sier Thoresen.

Labrador CMS er en norskutviklet publiseringsplattform som nå drifter 300 nettaviser i 12 land, kjent for sine enkle løsninger og tidlige implementering av AI-funksjoner til redaksjonene.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS