Regionredaktør Kai Aage Pedersen i NRK Vest blir ny ansvarlig redaktør i Firda
Regionredaktør Kai Aage Pedersen i NRK Vest blir ny ansvarlig redaktør i Firda

Kai Aage Pedersen (53) forlater NRK. Blir ny ansvarlig redaktør i Firda

- Firda er en av de flotteste lokalavisene i landet, sier Pedersen, som forlater jobben som regionredaktør i NRK Vest.

Publisert

I februar ble det kjent at 53-åringen tok over jobben som regionredaktør for NRK Vest, men nå bytter han beite.

Pedersen blir nemlig ny ansvarlig redaktør i Firda.

- Dette er et arbeid jeg går til med stor entusiasme. Firda er en av de flotteste lokalavisene i landet, de har en stolt tradisjon og en flott stab som lager solide redaksjonelle produkt digitalt og på papir, sier han i en melding.

Kai Aage Pedersen startet sin lederkarriere som redaktør i Sogn Avis, har vært distriktsredaktør i NRK Sogn og Fjordane i to perioder - og utviklingssjef distriktsdivisjonen i NRK med ansvar for mobil og nett.

Pedersen sier at en av de store oppgavene nå blir å styrke de digitale medieplattformene i Firda.

- Firda på mobil skal være førstevalget til alle sunnfjordinger hver enaste dag. Vi må være oppdatert hele døgnet og innholdet må ha høy kvalitet, slik at folk føler de får valuta for pengene. Samtidig må vi lage en god papiravis.

Styreleder Morten Nilsen i Firda sier de er svært fornøyde med å få med en så erfaren leder med lokal forankring på laget.

 - Kai Aage Pedersen er en erfaren og profilert  journalist og redaktør, som har bred lederkompetanse både fra avis og NRK, med digitale medium og fra endringsprosesser. Vi er trygge på at Kai Aage vil være en drivende kraft i den videre utviklingen av Firda som den ledende medievirksomheten i Sogn og Fjordane, sier han.

Kai Aage Pedersen starter i jobben 1. desember.

Distriktsdirektør Grethe Gynnild Johnsen i NRK, forteller at hun synes det er leit at Pedersen forlater NRK.

- Han har vært en god leder for regionen og en god strategisk leder i divisjonsledergruppen over mange, mange år. Jeg forstår at han ønsker seg nye spennende oppgaver og jeg ønsker han all mulig lykke til. Jeg håper at det er rom for godt samarbeid også fremover, sier hun i en melding.

Powered by Labrador CMS