NYLANSERING: Ansvarlig redaktør i Finnmarksposten og Finnmark Dagblad Arne Reginussen, journalist og redaksjonssjef Randi Iren Olsen, og journalist Stine Serigstad.
NYLANSERING: Ansvarlig redaktør i Finnmarksposten og Finnmark Dagblad Arne Reginussen, journalist og redaksjonssjef Randi Iren Olsen, og journalist Stine Serigstad.

Nå skal ikke Randi Iren Olsen lage lokalavis helt alene: Stine Serigstad flytter til Nordkapp - og Finnmarksposten går på nett

Etter to runder som sommervikar, flytter Serigstad til Magerøya. Finnmark Dagblad og Finnmarksposten satser sammen i Nordkapp kommune.

Publisert

Husker du vår reportasje om Randi Iren Olsen, som lager lokalavis helt alene i verdens nordligste by Honningsvåg - på Magerøya i Nordkapp kommune?

Nå skal hun ikke være helt alene lenger:

Stine Serigstad, som de to siste årene har vært sommervikar i Finnmarksposten, flytter til Magerøya for å utvide bemanningen på kontoret i Honningsvåg. Det melder iFinnmark.no.

Samtidig satser Finnmarksposten på nett med egen nettavis, som en av de siste lokalavisene i landet.

Finnmarksposten

Finnmarksposten kom ut første gang i 1886 og er fylkets eldste avis.

Den kom først ut i Hammerfest, og ble senere flyttet til Honningsvåg.

Etter flere konkurser ble den kjøpt av Finnmark Dagblad, senere A-pressen og Amedia. I dag er FP en ukesavis for Nordkapp kommune. 

Opplaget er på tett under 1200 aviser.

Serigstad vil jobbe både for Finnmark Dagblad, iFinnmark og Finnmarksposten, som alle eies av Amedia.

– Nå gjør vi en satsing på Finnmarksposten. Vi har fått med oss eierne i Amedia på en plan om å digitalisere Finnmarksposten, så 1. desember starter vi Finnmarksposten.no som skal være tett på alt av lokalnyheter fra Nordkapp kommune, sier ansvarlig redaktør i Finnmarksposten, Arne Reginiussen. Han er også redaktør for Finnmark Dagblad og iFinnmark.

– Vi ser at det å kun ha papiravis ikke er tilstrekkelig i dagens digitale mediehverdag. Vi ser på opplagstallene at vi mister lesere og for å overleve er vi avhengig av et produkt som er tidsriktig, sier han.

Powered by Labrador CMS