Schibsted må rette i gamle regnskap.

Finanstilsynet mener Schibsted har gjort feil

Mener Schibsted ASA hadde vesentlige feil i regnskapene sine og var unøyaktige i notene for 2022 og 2023. Schibsted er uenig i at de har gjort feil.

Publisert Sist oppdatert

I en uttalelse fra Finanstilsynet kommer det fram at de har gransket Schibsted ASA sine regnskap. Nå pålegger de selskapet å rette to feil i regnskapene som handler om Adevinta ASA.

E24 omtalte saken først.

Det er i regnskap for 2022 og 2023 tilsynet mener Schibsted har gjort feil. Dette var før Schibsted delte seg opp i Schibsted Marketplaces og Schibsted News Media.

Finanstilsynet mener:

  • I årsregnskapet for 2022, når Schibsted har innregnet sin resultatandel, har de ikke brukt det nyeste tilgjengelige finansregnskap for Adevinta, eller justert for diverse virkninger. I første kvartal 2023 bokførte Schibsted et tap på 5 172 millioner kroner som Finanstilsynet mener skulle helt eller delvis vært med i årsregnskapet for 2022.
  • I 2023 har Schibsted reversert et tap av verdifall i Adevinta på over 21 milliarder kroner. Finanstilsynet mener dette er vesentlig feil og skriver «ettersom det vesentlig overstiger økningen i det gjenvinnbare beløpet for nettoinvesteringen i året». 

– Ikke hatt noen betydning

Schibsted er ikke enig i Finanstilsynets vurdering av feilene.

Per Christian Mørland, finansdirektør i Schibsted, skriver i en e-post til E24 at de er opptatte av å være nøyaktige i regnskapene sine. Han mener de og Finanstilsynet har hatt ulike tolkninger av hva som er standarden i regnskap.

– Merk at forholdene som Finanstilsynet peker på ikke påvirker den rapporterte bokførte verdien av vår investering i Adevinta i kvartalsrapporten for tredje kvartal 2024. De har heller ikke hatt noen betydning for markedets vurdering av Schibsted eller den verdiskapende transaksjonen der Adevinta ble tatt av børs.

De kommer ikke til å klage på Finanstilsynets vedtak, og sier de skal sende ut tilleggsinformasjonen det er bedt om.

Mener det er svakheter

Finanstilsynet mener også selskapet har hatt svakheter i notene sine.

De mener det gjelder opplysninger og estimater i forbindelse med verdifall på goodwill og immaterielle eiendeler med ubestemt utnyttbar levetid, «samt svakheter i enkelte opplysninger om immaterielle eiendeler etter IAS 38.»

Schibsted har forklart seg om saken.

«For disse øvrige forholdene har Finanstilsynet tatt Schibsteds forbedringer og forklaringer til etterretning», står det i tilsynets rapport.

7. juni i år ble splittelsen av Schibsted et faktum. Det som tidligere var kjent som Schibsted opererer nå som to uavhengige enheter. 

Schibsted Media, som kontrollererer medieporteføljen ble trukket av børs og eies nå av Tinius-stiftelsen, mens Schibsted Marketplaces har fortsatt som et børsnotert selskap.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS