Varsler oppreisnings­krav mot Trygve Hegnars Finansavisen

«Bilselgeren fra helvete», som Finansavisen kalte ham, vurderer å ta Finansavisen til retten.

Publisert

Reportasjen om den tidligere bruktbilselgeren Geir Egil Olsen i april 2017 ble felt på to punkter i Vær varsom-plakaten.

Olsen risikerer flere års fengsel om han blir dømt for de om lag 100 forholdene han er tiltalt for. Da saken med tiltalte kom opp for retten i januar publiserte Finansavisen en oppdatert versjon av saken.

Det likte Olsen dårlig, ifølge Agderposten.

– Finansavisen trykket artikkelen igjen, med en liten passus om at den var dømt for dette. Avisen valgte å legge den ut i modifisert utgave på egen hjemmeside. Det var en gjentakelse av krenkelsen. Vi kommer til å klage den inn igjen, og vi vil også komme med et krav om oppreisning, sa hans forsvarer Ida Andenæs i Aust-Agder tingrett tirsdag.

Avisen ble felt for forsiden og bruken ordbruken, «Bilselgeren fra helvete».

Finansavisen-redaktør Steinar Grini sier tirsdag kveld til Agderposten at han ikke ønsker å kommentere det varslede oppreisningskravet.

PFU-klager, advokat Lars Christian Sunde, mente at avisen ved første publisering brøt punkt 4.1 om saklighet og omtale, 4.4 om å ha dekning for titler og 4.5 om forhåndsdømming.

Avisen ble i mars 2018 felt for 4.1 og 4.5. PFU sa i sin begrunnelse at de merker seg at den omtalte bilselgeren kun var siktet av politiet, og at det ikke forelå noen tiltale eller dom da artikkelen ble publisert.

Utvalget mente imidlertid den omtalte saken hadde stor offentlig interesse og understreket at Finansavisen var i sin fulle rett til å omtale den.

Powered by Labrador CMS