Faksimile fra Filter Nyheters filming. På slutten av denne videoen blir redaktør Harald S. Klungtveit angrepet og mobilen ramler i bakken.
Faksimile fra Filter Nyheters filming. På slutten av denne videoen blir redaktør Harald S. Klungtveit angrepet og mobilen ramler i bakken.

Her blir redaktør Klungtveit angrepet mens han filmer masse­slagsmål etter demonstrasjon

- Vi anmelder på mandag, sier redaktør Harald S. Klungtveit i Filter Nyheter.

Publisert

Det var i etterkant av en demonstrasjon i Oslo sentrum søndag at redaktør Harald S. Klungtveit i Filter Nyheter ble angrepet av en person som skal være tilknyttet det høyreekstreme miljøet.

Han var på jobb som journalist for å dekke demonstrasjonen tidligere på dagen, da han kom over et masseslagsmål i etterkant. Redaktøren begynte å filme pågripelsen av i alt fem personer i Karl Johans gate.

- Jeg er i ferd med å filme politiet som gjør pågripelser, da en person tilknyttet miljøet kommer inn fra siden og går fysisk til angrep. Personen slår armen min og telefonen, slik at den knuses i bakken, sier han til Medier24.

HARALD KLUNGTVEIT, redaktør i Filter Nyheter.
HARALD KLUNGTVEIT, redaktør i Filter Nyheter.

På videoen, som de selv har publisert i sin helhet, kommer det fram at mobilen ramler brått i bakken etter at en person roper «slutt å filme».

 

Pågrepet umiddelbart

Klungtveit har ikke inntrykk av at vedkommende ønsket å skade han, men å hindre ham fra å filme hendelsen. Redaktøren har lang erfaring i å dekke høyreekstreme miljø og sier han dro straks kjensel på mannen som utførte voldshandlingen.

- Jeg kjenner identiteten hans og vet at han er tilknyttet det høyreekstremt miljø i Norge. Vi kommer helt klart til å anmelde på mandag. 

Medier24 er kjent med at mannen ble pågrepet umiddelbart etter hendelsen, da flere politipatruljer var vitne til hendelsen. Klungtveit sier at han ikke ble redd, men at hendelsen førte til at de kom en time senere ut med saken.

Det var kun materielle skader - da Klungtveit kom uskadd fra hendelsen.

- Jeg er forberedt på at slike ting kan skje, når man vet hvilket miljø det er snakk om. Alle slike voldsepisoder er alvorlige og jeg har ingen som helst tvil i meg om at vedkommende vet hvem jeg er - og at jeg er journalist.

Filter Nyheter-redaktøren er tidligere truet av det som skal ha vært en høyreekstrem mann i 50-årene, som sendte flere tekstmeldinger med truende innhold mot ham.

 

- Må anmelde selv

Politiet melder selv at masseslagsmålet må sees i sammenheng med demonstrasjonen mot FNs migrasjonspakt - som skjedde noen timer tidligere. 

Ifølge Filter Nyheter selv, skal det ha vært personer som sympatiserer med antifascisme som gikk til angrep på demonstrantene.

 Avtalen har som mål å styrke global migrasjon og styrke rettighetene til migranter og flyktninger. Det mest omstridte punktet i dokumentet er kravet til signaturland om å ta imot, tilrettelegge for og sysselsette migranter.

Politiet har opprettet sak og de fem pågrepne er siktet for slåssing og ordensforstyrrelser.

– Det er ikke kjent for meg om det ble knust noen mobiltelefon i forbindelse med hendelsen, eller om det blir opprettet noen sak knyttet til det. Mulig patruljen på stedet kan ha sett på det som noe han selv eventuelt må anmelde selv, sier Christian Krohn Engeseth, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til Medier24.

 

Powered by Labrador CMS