Redaktør Harald Klungtveit i Filter Nyheter.
Redaktør Harald Klungtveit i Filter Nyheter.

Dagbladet: 53-årig høyreekstremist siktet for trusler mot Filter-redaktør Harald Klungtveit

Mannen skal ha truet redaktørens familie og sendt sjikanerende tekstmeldinger etter kritisk journalistikk.

Publisert

Det er Dagbladet som melder fredag kveld om at redaktøren skal ha blitt truet i flere tekstmeldinger. Truslene skal ha kommet fra en kjent høyreekstremist i 50-årsalderen, skriver avisen.

Dagbladet videreformidler noen av tekstmeldingene der truslene fremkommer. Blant annet skal mannen ha skrevet:

Dagbladet skriver at mannen, i en muntlig telefonsvarerbeskjed til Klungtveit, skal ha kalt Klungtveit et «jævla svin». I telefonbeskjeden skal han ha sagt: «nå skal du få kjørt deg i ræva di den tjueniende, asså. Ser jeg deg der - vær jævla forsiktig asså, for da skal jeg ha en samtale med deg. (...) Og en liten opplysning: pass på familien, a.», skriver avisen.

«Ring meg nu, ditt SVIN! PeST SVIN! Hils din familie ... ACHTUNG! RING NÅ!!! RASEKRIG!

Dagbladet har snakket med politiet som bekrefter at det er tatt ut siktelse. Mannen erkjenner de faktiske forholdene rundt truslene og har bedt om unnskyldning for dem, men ikke for å ha kalt redaktøren et svin.

Mannens advokat bekrefter også beklagelsen til avisen.

- Politiet tar trusler på alvor

Filter Nyheter har i en rekke kritiske artikler omtaler høyreekstreme og nazimiljøer i Norge og Norden. Der har de også kartlagt sentrale medlemmer i bevegelsen, noe som er bakgrunnen for truslene.

Redaktøren selv sier til Dagbladet at det er betryggende at politiet tar trusler mot journalister og redaktører alvorlig.

- Særlig i en sak der truslene åpenbart er ment som represalier for publisert journalistikk og som forsøk på å hindre nye undersøkelser om det høyreekstreme miljøet i framtida, sier Filter-redaktør Harald S. Klungtveit til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS