Redaksjonssjef Lars Akerhaug i Resett og redaktør Harald Klungtveit i Filter Nyheter.
Redaksjonssjef Lars Akerhaug i Resett og redaktør Harald Klungtveit i Filter Nyheter.

Debatt

Akerhaug svarer Klungtveit: «Jeg har fått besøk fra tilsynet for høy moral»

«Denne gangen er det Harald Klungtveit i Filter media som øser av sin forakt overfor nettavisen Resett og meg som redaksjonssjef», skriver Lars Akerhaug.

Ifølge ham er det «umoralsk» å jobbe i det han beskriver som «en rennestein».

Nå har jeg aldri forsøkt å fremstille meg som et spesielt høyverdig eller moralsk menneske. Å være et menneske er krevende og et medmenneske ennå vanskeligere.

For min egen del betyr det at jeg forsøker å være forsiktig å si eller mene for meget om andres motiver og hvorvidt de er aktverdige eller ikke. Selv har jeg endret mening flere ganger i livet og vet at selv om jeg mente noe annet før enn det jeg gjør nå, var det ikke slik at jeg var motivert av ondskap eller et ønske om å skade andre, hverken før eller nå.

Klungtveits utsagn minnet meg likevel om en av de mest kjente passasjene i Bibelen, der Jesus kommer over en flokk som skal steine en kvinne tatt i ekteskapsbrudd.

“La den som er uten skyld kaste den første sten”.

Det burde være ord å leve etter. Dessverre ser vi litt for ofte en fariseisk innstilling fra enkelte norske mediekommentatorer, der man lik rabinnerne på Jesu tid gjør seg til overopphøyde dommere om rett og galt.

I Resett ser vi ikke først og fremst på det som vårt oppdrag å oppdra folket eller å rettlede eller korrigere deres oppfatninger. Det tror vi er en viktig grunn til at donasjoner øker og at flere leser, liker, deler og kommenterer vårt innhold.

Mitt inntrykk er at det er mange mennesker i landet vårt som reagerer på ulike aspekt ved samfunnsutviklingen. På høy innvandring, dårlig integrering, økte avgifter, større forskjeller mellom by og land og stadig mer tilpasning til internasjonale institusjoner som EU og FN.

Vi er på lag med disse menneskene. Det er dem vi er til for. Om Klungtveit mener det gir grunnlag for å kalle oss en rennestein, er han velkommen til det.

Powered by Labrador CMS