Filter-redaktør Harald S. Klungtveit og Josimar-redaktør Håvard Melnæs
Filter-redaktør Harald S. Klungtveit og Josimar-redaktør Håvard Melnæs

Josimar går sammen med Filter Nyheter

Filter-eieren går inn for å redde fotballtidsskriftet.

Publisert Sist oppdatert

Venture Factory Media, som eier avisa Filter Nyheter, tar over aksjemajoriteten i fotballtidsskriftet Josimar - og redder dem dermed fra konkurs, opplyser de i en pressemelding.

Det nye samarbeidet innebærer både at Josimar får leve videre som fysisk magasin og en ny nettsatsning.

– Dette er utrolig gode nyheter for Josimar. Nå kan vi utelukkende fokusere på å lage best mulig journalistikk om alt som har med fotball å gjøre, sier redaktør Håvard Melnæs.

I februar i år var økonomien i Josimar blitt så anstrengt at Josimar-redaksjonen måtte kunngjøre nedlegging av driften av papirmagasinet.

Nå varsler de at et nytt magasin vil komme før sommeren.

– Det er lenge siden vi har sett så lyst på framtida, sier Melnæs.

Josimar og Filter Nyheter skal drives videre som to separate selskap, men vil dele lokaler, samarbeide redaksjonelt og etterhvert driftes på samme tekniske plattform med felles abonnementsløsninger, opplyser de.

– Det er ikke uten grunn at Josimar i en årrekke har høstet internasjonal anerkjennelse for sitt arbeid. Ingenting gleder meg mer enn at de nå blir en del av Filter-familien, sier Filter-redaktør Harald S. Klungtveit.

Venture Factory Media har NATT&DAG og byrået No Name Oslo i porteføljen i tillegg til Filter Nyheter – og nå altså Josimar.

Powered by Labrador CMS