Enighet mellom Film­forbundet og Virke: Det blir ikke streik blant de som jobber med TV­-under­holdning

Men forhandlingene for de som jobber med TV-drama pågår fortsatt, ifølge advokat i Filmforbundet, Bjørn Alexander Brem.

Publisert

Det skriver Riksmekleren i en melding som er publisert på deres nettsider klokken 05.19 i natt. Enigheten betyr at det ikke blir svarte skjermer på blant annet «Skal vi danse», «Farmen» eller «Stjernekamp». 

Virke Produsentforeningen har godtatt kravet, og Filmforbundet sender avgjørelsen til uravstemning med anbefaling, står det hos Riksmekleren. 

Blant annet har de gjort endringer i minstelønnssatsene i avtalen og endret paragrafen om særlig uavhengige stillinger, som skal sikre en anstendig lønn også til personer også i særlig uavhengige stillinger. 

På sine Facebooksider skriver Filmforbundet at de er fornøyde med utfallet:

«4-5 timer på overtid kom vi til enighet med Virke på TV-underholdningsoverenskomsten. Tusen takk til alle medlemmer og tillitsvalgte som har vært helt unike med støtte og oppmuntring både før og under forhandlingene! You rock». 

 

Forhandler fortsatt om drama

Ifølge Filmforbundet forhandler de fortsatt om overenskomsten på drama,  altså for de som jobber med dramaproduksjoner for TV, som for eksempel «Heimebane». 

- Vi sitter fortsatt i dramaforhandlinger, skriver Filmforbundets Bjørn A. Brem i en sms til Medier24 lørdag morgen. 

I en pressemelding på forbundets hjemmesider fra da de annonserte muligheten for at det kan bli streik, skriver de blant annet dette om hvordan de ser på situasjonen for de som jobber med TV-drama i dag:

«Hele bransjen tjener nå på den nye «dramaboomen» - men NFF-medlemmene har ikke engang et lønnssystem i TV-dramaoverenskomsten. Vi skal ha et lønnssystem for å sikre lønnsutviklingen til de som lager og skaper innholdet som produsenter, kringkastere og distributører tjener så gode penger på».

Forhandlingsleder Trond Teisberg i Virke sier følgende til Medier24 i en melding: 

- Virke og NFF er enige om ny overenskomst for TV-underholdning i natt. Vi har kommet til enighet om en økning i minstelønnssats på 2,8 prosent i tråd med rammen avtalt i norsk arbeidsliv for øvrig. For Virke er det avgjørende å sikre en bærekraftig lønnsutvikling for den voksende TV-industrien i Norge, sier . Det forhandles fortsatt om overenskomsten for TV-drama.

Powered by Labrador CMS