NRK er fortsatt åpen for nye tomteforslag: – Håper det kommer flere alternativer

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen etterlyser blant annet flere alternativer på østkanten i Oslo.

Publisert

Onsdag formiddag ble det kjent at NRK-tomta er solgt til Johan H. Andresens selskap Ferd, og seinere på dagen møtte partene pressen i radiobygget på Marienlyst.   

Avtalen gir NRK en minimumspris på 3,75 milliarder kroner, noe som utvilsomt kommer godt med når de nå skal jakte et nytt hovedkontor i Oslo-området.

Det er ikke avklart hvor det nye NRK-bygget skal ligge, men før jul kunne NRK melde at de totalt har fått 28 tilbud om ulike tomter i og rundt Oslo-området. 

Se fullstendig liste over de 28 tomteforslagene nederst i saken!

Nå bekrefter kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen overfor Medier24 at de fortsatt vil holde døren åpen for flere tomteforslag i tiden som kommer. 

– Vi har invitert til en åpen tilbudsrunde om tomter. Vi vurderer rundt 25–30 tomter, men håper det kommer flere alternativer som vi kan vurdere, sier Eriksen.

– Jeg er ikke så dum

NRKs lokaliseringsdirektør Jon Espen Lohne (fra venstre), kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og styreleder Birger Magnus skal i løpet av 2020 finne nytt hjem for kanalen.
NRKs lokaliseringsdirektør Jon Espen Lohne (fra venstre), kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og styreleder Birger Magnus skal i løpet av 2020 finne nytt hjem for kanalen.

Kringkastingssjefen vil imidlertid si lite om NRK-ledelsen har diskutert eller landet på hvor i Oslo-området de helst vil ende opp.

– Nå er vi i en fase hvor vi skal få fram alternativene. Men jeg er ikke så dum at jeg nå begynner å si hvor vi skal. Da kan det hende det skjer noe med prisene på de tomtene. Dette må være en prosess vi driver internt, for å få ned antallet alternativer, forteller Eriksen.

– Det dummeste du kan gjøre er å rope ut til offentligheten hvor du vil ende. Dette må vi håndtere forutsigbart og grundig vurdere. Så får vi lande når vi lander, sier han.

– Hvor lenge vil dere holde vinduet oppe for å komme med nye forslag?

– Det blir helt til vi har valgt det. Hvis noen kommer inn fra høyre eller venstre med et alternativ som er helt fantastisk, så vil vi se på det. Det kommer an på. Pris vil også vurdere. Ikke bare på selve tomta, men også kostnaden til å bygge ut, forteller Eriksen.

Han sier NRK vil ta seg god tid fremover til å finne det mest riktige stedet, men at det uttalte målet om å lande i løpet 2020 fortsatt gjelder. 

– Målet er å få det på plass i løpet av året, men det er ikke noen krise i prosjektet om det går over neste nyttår, sier Eriksen.

– Nå går vi over i en fase hvor vi skal finne det aller beste stedet for NRK. Det handlet om et sted som fyller miljømessige kriterier, hensyn til kollektivtrafikk og så videre. Det skal også være et sted hvor NRK skal bidra med noe i nærmiljøet. Det skal i tillegg være et sikkert og godt sted å jobbe for våre ansatte, og ikke minst for publikum, sier han.

 

Se intervju med Thor Gjermund Eriksen og Johan H. Andresen:

 

Etterlyser tomter på Oslo øst

Under onsdagens pressekonferanse på Marienlyst kom Eriksen med en oppfordring til Oslo-politikerne om å komme opp med flere alternativer i de indre områdene av Oslo øst.

Overfor Medier24 utdyper Eriksen oppfordringen: 

– Når jeg møter Oslo-politikere, så er de veldig opptatt av å utvikle byen. Da spør de alltid hvor NRK kan være med og utvikle. Og da snakker de ofte om at indre Oslo øst må løftes, sier han.

– Jeg tror at NRK vil være en perfekt aktør eller institusjon der. Det er barn, det er flerkulturelt og det er miljøvennlig. Det finnes ikke så veldig mange gode alternativer og det burde Oslo-politikerne se på en gang til. Det er vel det jeg sier, sier Eriksen, som selv er født og oppvokst i Groruddalen.

Ferds konsernsjef Morten Borge (fra venstre) eier og styreleder Johan H. Andresen, NRKs styreleder Birger Magnus og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.
Ferds konsernsjef Morten Borge (fra venstre) eier og styreleder Johan H. Andresen, NRKs styreleder Birger Magnus og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Tidligere i februar meldte blant annet bydelspolitikerne i Gamle Oslo at de gjerne vil ha NRK til Grønland, og den mye omtalte – med vernede – Oslo fengsel-tomta.

– Å få en så kul samfunnsaktør til Grønland vil være med på å løfte hele området. Det vil bety nye arbeidsplasser, mer liv, flere folk og et lavterskel kulturtilbud. Og det gir oss muligheten til mer kul og grønn byutvikling i området, sa leder av bydelsutvalget (BU) i bydel Gamle Oslo, Teodor Bruu, til Dagsavisen.

Dette er de 28 tomtealternativene som NRK foreløpig har fått:

Tilbydere

Adresse

 

Sted

Petunia og Entra

Østensjøveien 40–50 m fl.

 

Bryn

Hav Eiendom og Oslo S Utvikling

C6 i Gamlebyen

 

Gamlebyen

Oslo Airport City

Oslo Airport City (4 alternativer)

 

Gardermoen

Hol Næringspark

N10–Hol næringspark

 

Nannestad

Mustad eiendom

Lilleakerbyen (3 alternativer)

 

Lilleaker

Lillestrøm kommune

Puls–Forum–Kvartal 8 (3 alternativer)

 

Lillestrøm

Nye Linderud

Østre Aker vei 90, 96, 98

 

Linderud

Rasmussen og Gullichsen

Haneborgåsen

 

Lørenskog

Tress Asset Management

Rosenholmveien 20 og 22

 

Rosenholm

Hamang tomtebank og Andenæs eiendom

Hamang

 

Sandvika

Trym eiendom

Kirkeveien 22 B og D

 

Ski

K. Jacobsen Holding

Gnr 137, bnr. 591 (Villenga 17 og 19), 592 og 593

 

Ski

Nordre Follo kommune

Slipset (Ski stasjon) og 0217-39/829 (Rosenholm stasjon)

 

Ski og Rosenholm

Avantor

Vitaminveien 5 B

 

Storo

Bastia Eiendom

Vossegata 17- 35

 

Torshov

Malling

Østre Aker vei 60

 

Økern

Oslo Pensjonsforsikring

Lørenveien 68

 

Økern

DNB Næring

Økernveien 199–121 og Eikenga 31–33

 

Økern og Løren

OBOS

Østre Aker vei 16–24 C

 

Økern

Oslo kommune

Gnr. 123, bnr. 470

 

Økern

Steen & Strøm og Storebrand Eiendom

Økernsenteret

 

Økern

Skanska, Bane NOR og KLP

Selma Ellefsens vei, 8, 10, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27

 

Økern

Stor-Oslo Eiendom

Knud Bryns vei 5

 

Økern

Daimyo og Bonum

Østre Aker vei 29

 

Økern

 

Powered by Labrador CMS