Ståle Melhus er redaktør for FanaILposten i dag.
Ståle Melhus er redaktør for FanaILposten i dag.

Hvis Fana IL var en egen stat, ville den vært 13. beste nasjon i OL. I dag feirer bydelens egen lokalavis med å bytte navn

- Jeg tror ikke folk blir lei av å lese om dette, sier Ståle Melhus. Redaktør for FanaILposten

Publisert

- Alle i Norge vil ha en del av disse guttene, og vi deler gjerne på dem! Men vi har fulgt disse i alle år. Så i Fana er det ingen som er overrasket over gullene. 

Tirsdag 20. februar.
Tirsdag 20. februar.

Det sier Ståle Melhus, redaktør i lokalavisa Fanaposten i Bergen. Byen, eller rettere sagt bydelen Fana og idrettslaget med samme navn har den siste uka knust hele verden på skøyter.

3 gull og 1 bronse har det blitt til Fana IL: Først tok Sverre Pedersen bronse på 5000 meter. Så tok Håvard Holmefjord Lorentzen gull på 500 meter. Neste medalje var gull til både Pedersen og Sindre Henriksen på lagtempo, sammen med Håvard Bøkko. 

Likheten mellom Pedersen, Lorentzen og Henriksen er slående: Alle tre er født i 1992 og har gått på skøyter sammen på kunstisbanen til Fana IL. 

...og forrige tirsdag, 13. februar.
...og forrige tirsdag, 13. februar.

Og som om ikke det var nok, det er ikke over: I skrivende stund er det ikke lenge til Håvard Holmefjord Lorentzen skal kjempe om gull på 1000 meter - det som var ansett som Norges kanskje beste medaljesjanse... 

  • Oppdatering: Som kjent ble det en solid sølvmedalje til Lorentzen på 1000-meteren!

- Hvordan skal dere toppe dagens avis, hvis det blir nok et gull?

- Nei, si det. Da må vi vel trykke hele avisen i gullfarger, da, sier en munter Ståle Melhus. 

Mens flere av Norges nye skøytehelter nok var ukjent for store deler av landet, var de selvsagt ikke ukjente for Fanapostens lesere. Lokalavisen har fulgt dem tett i mange år - siden de gikk rundt og rundt på den lokale skøytebanen. 

Nærheten gjør også at journalistikken blir en annen enn det umiddelbare resultatjaget, for en avis som kommer ut tirsdag og fredag:

- Hvem som vinner er jo for de fleste kjent i det øyeblikket løpet er over. Vi må bare lage våre vinklinger, og være tro mot leserne. Det handler om å finne de gode lokale historiene, og være enda tettere på enn de andre mediene, sier han. 

Og skøytefeberen kan føre til mye god kommunal journalistikk framover, antyder redaktøren: 

- Nå snakkes det om å bygge skøytehall her på Fana. Det er jo en god tid for å smi mens jernet er varmt, sier Melhus. 

Powered by Labrador CMS