I serien «Fan av Riise» følger TV 2 John Arne Riise på trenerbenken i Toppserien-klubben Avaldsnes.
I serien «Fan av Riise» følger TV 2 John Arne Riise på trenerbenken i Toppserien-klubben Avaldsnes.

TV 2 lager ny dokumentar med John Arne Riise: – En fargeklatt i norsk fotball

– Han evner å engasjere det brede lag av folk, noe vi i TV 2 setter stor pris på, sier TV 2s sportsredaktør.

Publisert Sist oppdatert

I TV 2-serien «Fan av Flint» fulgte TV 2 fotballprofil John Arne Riise i sitt første møte med treneryrket i norsk 3. divisjon.

Det endte med nedrykk. Nå skal TV 2 igjen følge Riise i hans nye klubb, Avaldsnes. Serien har fått navnet «Fan av Riise».

Klubben tapte sine seks siste kamper forrige sesong og vant kun tre av 18 oppgjør totalt, men overlevde likevel i toppdivisjonen.

Varsler oppgjør

I 2022 venter en kvinnegarderobe på Riise, noe han føler seg godt forberedt på.

– Jeg stiller de samme kravene uavhengig av kjønn. Jeg forventer den samme profesjonaliteten på og utenfor banen. Dette vet jeg også jentene selv ønsker, sier Riise, godt i gang med sin andre uke på treningsfeltet.

Riise varsler samtidig et oppgjør med en idrett han oppfatter som bedre tilrettelagt for menn enn kvinner.

– Jeg forventer at damene har de samme mulighetene til å satse og prestere som menn har. Det skal jeg kjempe for at skjer, varsler Riise.

Han er sterk i troen på at Avaldsnes og Riise er en kombinasjon som vil slå gnister i 2022.

– Vi hadde et møte om hva jeg krever og forventer. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på en ny og spennende oppgave som trener. Førsteinntrykket av klubben er godt. Jeg tror vi passer godt sammen, smiler Riise.

– Riise engasjerer

«Fan av Riise» produseres av Montreux og har premiere våren 2022. Grunnet EM i sommer, der Norge deltar, har Toppserien avspark allerede 19. mars i år.

I TV 2 gleder man seg til å fortsatt følge Riises trenerkarriere tett.

– John Arne Riise engasjerer, og uansett hva en måtte mene om han så er han en fargeklatt i norsk fotball. Han evner å engasjere det brede lag av folk, noe vi i TV 2 setter stor pris på. Vi er strålende fornøyd med interessen for første sesong av «Fan av Flint», og gleder oss til fortsettelsen, sier TV 2s sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen.

Og legger til:

– At den skjer i Toppserien gjør det ekstra viktig å henge på, for vi ønsker å satse offensivt på kvinnefotball fremover og vet at han møter et spennende og ambisiøst miljø i Avaldsnes.

Powered by Labrador CMS