Kristoffer Egeberg. Faktisk.no-redaktør.
Kristoffer Egeberg. Faktisk.no-redaktør.

Global faktasjekk-konferanse kommer til Norge

Det blir Global Fact-konferanse i Norge i 2020. – Kjempekult, jubler Faktisk-redaktør Kristoffer Egeberg.

Publisert

Den sjuende globale faktasjekker-konferansen, Global Fact 7, avholdes i Norge i 2020. 

Faktisk-redaktør Kristoffer Egeberg er i fyr og flamme over at konferansen kommer hit. 

– Det blir kjempekult, ikke bare for oss i Faktisk, men for norsk journalistikk. Det er rett og slett dødskult at denne konferansen kommer til Norge, sier han. 

Spleiselag og samarbeid

Konferansen skal arrangeres som et spleiselag og samarbeid mellom journalistikk-miljøet på OsloMet, SKUP, Institutt for journalistikk og Faktisk.no. 

På årets GF-konferanse var det over 200 deltakere fra over 50 ulike land, og Egeberg gleder seg til å få sette sammen «et helt fantastisk program», sammen med de andre aktørene. 

– Her kan vi få til veldig spennende ting. Forskermiljøet på OsloMet ser på muligheten for å lage et akademisk spor, SKUP-gjengen har erfaring med å lage gravekonferanser i verdensklasse og har et bredt internasjonalt nettverk, sier han og legger til: 

– Jeg tror vi helt klart kan få noe veldig spennende ut at av noen av verdens beste på gravende journalistikk og faktasjekking kommer hit til Norge, sier han. 

– Misnøyen sprer seg

I forbindelse med årets Global Fact, sa Alexios Mantzarlis, leder av det internasjonale faktasjekkernettverket som står bak konferansen, at de ser at også faktasjekkene blir mistrodd. 

– Den misnøyen og mistilliten som har plaget vanlige medier i mange år, sprer nå over til faktasjekkere. I Tyrkia, Filippinene og spesielt Brasil spredte den seg ut i form av samordnede kampanjer som skulle undergrave faktasjekk som et instrument, sa han ifølge Washington Post under åpningen av årets konferanse. 

Global Fact 2019 finner sted i juni 2019 i Cape Town. 

Powered by Labrador CMS